Bloggen

Det som g(l)öms i snö

Skrevs den 27 januari 2014

Söndagskvällen har övergått till natt. Inom kort slår det över till måndag och en ny vecka väntar. Och det verkar bli en vit vecka. Nu är ju i och för sig alla mina veckor i princip vita, men jag tänker på snötäcket den här gången. Snön yr utanför mitt fönster och jag påminns om att klokheter ofta kommer alldeles för sent.

Så även denna gång. När snöslungan gick sönder sent förra våren borde den förstås ha lagats. Men eftersom det inte kom någon snö varken i höstas, till jul eller vid nyår så står snöslungan fortfarande på en pappskiva i garaget och läcker bensin. Nu är det i och för sig mer roligt än effektivt för oss män att köra en snöslunga när det bara kommit några centimeter snö. Och jag kan simma, cykla och springa ett Ironman men jag drar mig för att skotta snö i en timme. Logiskt? Inte för fem öre.
Jag kommer ihåg när jag var fisketokig i tolv-trettonårsåldern. Mina ungdoms fiskesomrar upplevdes på föräldragården i de djupaste Vetlandaskogarna. Den sjö som jag och min bror fiskade i var inte stor, men vi bestämde oss ändå för att försöka övertala vår far att ekan skulle förses med en liten motor. Vi fick dock snabbt veta att om vi orkade träna fotboll, bandy, friidrott och allt var det var flera dagar i veckan - då orkade vi nog ro också. End of discussion.
Den sanningen faller tydligen över mig igen. Så jag bestämmer redan nu att det arla träningspasset imorgon får ske med skyffel i handen.

Volvos nya reklamfilm där allt kretsar kring Zlatan har rullat intensivt i helgen. Det är fascinerande att se Zlatan i sin roll, men allvarligt talat: hade reklamfilmen, som reklamfilm betraktat, varit bra utan Zlatan? Icke, enligt min uppfattning. Men jag gillar Zlatan så då gillar jag filmen.
Det faktum att individen är skillnaden som gör skillnaden visar sig återigen med andra ord - ungefär som inom mäkleriet. Snart presenterar vi två nya MäklarZlatan hos oss. De blir fantastiska komplement till de elva Zlatans som redan finns på företaget. Och inte nog med det, det ska in en fjortonde Zlatan också... snart.

Nu är det måndag och kudden ropar sig hes efter mig.

s namnsignatur