Bloggen

Det som skulle bli så lugnt…

Skrevs den 7 september 2009

Jag såg fram mot en relativt lugn helg utan visningar men med en del hemmajobb. Men så blev det inte... Barometern ringde i fredags och då brukar det var något i görningen. Mycket riktigt kunde ni i lördagens Barometern läsa om mitt, Ronny Nilssons och Thomas Axeheims avhopp från Destinations Kalmars styrelse. Telefonen gick varm i lördags. Vad hände, varför, hur tänker ni osv?

Efter 6-7 år i Destination Kalmar (som jobbar för Kalmars framtida utveckling) var det tack och adjö. Bakgrunden är att vissa politiker och tjänstemän var rädda för jävanklagelser eftersom Kalmarkrogar (som vi är delägare i) vann upphandlingen av restaurangverksamheten på Slottet - en extern upphandling som inte ens skedde i Destination Kalmar, en upphandling som när den diskuterades gjordes utan vår medverkan. Kravet för att vi skulle få avtalet var att vi avgick från våra styrelseplatser. Jag vill påstå att det är fegt, maktfullkomligt och pinsamt oprofessionellt.

Det har hänt en del i Kalmar de senaste åren. Mycket har såtts och skördats ur Destination Kalmars arbete - jag tror exempelvis inte att Ikea funnits i Kalmar utan Kjell Henriksson och Patrik Holmberg. Frukten av det är hela Hansa city. Jag tror inte heller att Stadsfesten varit den fantastiska folkfest den är utan Åke Anderssons fantastiska arbete, precis som "Lånta fjädrar" och "Svensson Svensson" - plus att liknande evenemang ska fortsätta i ytterligare fem år.

Jag vet i vilket forum befolkningsmålet för Kalmar myntades första gången. Det var också i den här styrelsen och dess tidigare arbetsutskott som diskussionerna började om visitse.se.

Jag vill inte påstå att allt detta är näringslivsrepresentanternas eget verk, men jag vet att vi har varit en stor inspirationskälla och ett stort stöd bakom mycket. Det känns tråkigt och bittert, men vi tre kliver av styrelsen med högt hållna huvuden och med stor stolthet över det vi bidragit till.

Förutom ovanstående stök har det varit mycket familjetid, och nu söndag kväll är jag mitt inne i ett jättejobb. I veckan ska vi lansera 24 lägenheter, 2-4 rum och kök, i Ljusstaden. Det är ett uppdrag vi fått av Skanska och som jag vet blir en succé. Konceptet bygger på helt nya lägenheter med naturskönt läge. Det bästa är väl den otroligt låga boendekostnaden. En nyproducerad trea på cirka 69 kvm ligger på cirka 5 000 kronor i månaden om man lånar till i princip hela insatsen. Det borde intressera alla, från barnfamiljer till pensionärer och singlar. Så nu ska det produceras broschyrer, nya texter, film till TV4, nya värdeord, kalkyler och marknadsplaner... riktigt inspirerande!

... och vad vore Sverige utan Rasmus Elms framspelning..?

Det som skulle bli så lugnt…s namnsignatur