Bloggen

Det viktiga samspelet

Skrevs den 6 oktober 2015

Strax efter klockan två fredag morgon satte jag och Adriana nyckeln i låset hemma på Boholmarna. Bilen hade fått jobba rätt hårt hem från Köpenhamns flygplats den här natten. Resdagen från Mallorca till Kalmar var över. Sedan kom allt det där man vill göra när man kommer hem: kolla posten, sätta en tvätt, kolla läget i huset och så vidare.

Jag kramade om kudden hårt strax efter klockan tre. Sedan förvann någonting väldigt snabbt… Det var tydligen natten som for förbi. Så upp och hoppa; på kontoret 07.30, frukost med personalen 08.30, kontraktsskrivning 09.00, kort projektgenomgång 10.00, hålla föredrag för en grupp från landstinget 10.30, möte med en leverantör 12.00, titta på ett hus som ska ut till försäljning 12.30… och så vidare.

Jag samlade ihop döttrarna framåt eftermiddagen och tog en sväng förbi duktiga designern Jangir Maddadi, som hade en liten kundkväll. Därefter kan jag säga att kvällen var rätt stillsam. Jag somnade tidigt och bytte pyjamasen mot kompressionskläder redan halv sju i lördags morse. Träningsrutinerna rasslade igång, vilket innebar ett långt löppass på lördagsmorgonen. Duracell-Johan och jag fick se en fantastisk soluppgång och en trolsk morgon på Stensöslingan som slingrar sig i vacker natur längs med Kalmarsund. Det var i och för sig grymt jobbigt efter en alldeles för lång återhämtningsperiod.

Vart vill jag då komma med min tvådagarsdagbok? Jo, det viktiga samspelet, balansen. Jag kan jobba hårt om jag får de andra pusselbitarna att ligga rätt. Tiden med mina allra närmaste och den fysiska aktiviteten som ger näring till den psykiska styrkan. Ni kommer väl ihåg vad vem jag citerade i en tidigare blogg? John Fitzgerald Kennedy (1917-1963). ”En god fysik är inte bara den viktigaste faktorn för en frisk kropp, den lägger även grunden för den dynamiska och kreativa intellektuella aktiviteten.” Jag skriver under det citatet alla dagar i veckan!

Kanske är det just strävan efter den balansen – även om pusselbitarna ser olika ut för var och en – som gör att vi på företaget gör en september som går till historien som en av företagets bästa månader – topp tre faktiskt. Jag blir mer och mer övertygad om sambanden som ger resultat. Fokuset. Att sköta sin hälsa. Att se till att omgivningen blir sedd. Att bry sig om. Att visa empati. Att vilja. 

En liten kalendernotering så här på slutet. Den 19 november kör vi nästa välgörenhetsgala i Kalmarsalen. Vi kör ett riktigt Skavlan-upplägg. Skapliga gäster – eller vad sägs om en före detta stadsminister, en före detta fotbollsikon och kanske ytterligare en person. Samtalet kommer handla om ”andra halvlek” på karriären, vad händer när strålkasteren slocknar… Så boka in den 19 november!

Allt gott/Pontuz

s namnsignatur