Bloggen

(Do not) fake it till you make it

Skrevs den 5 april 2022

Dagar blir till veckor, veckor blir till månader och månader skapar kvartal, som så småningom leder till den helhet vi namnger 2022. Hela tiden görs periodiska jämförelser mot föregående år och nyckeltal analyseras. Marknadens historia ger oss en grund för att kunna förutse framtiden när vi lägger till ingredienserna från vår skakiga omvärld.

Första kvartalet 2022 har vi nu gjort vissa bokslut över. Som ni säkert redan har sett i våra sociala medier så har vi stärkt vår marknadsandel rejält. Vi har fått förtroende att göra 42,9 procent av alla genomförda bostadsaffärer i Kalmar kommun (källa Hemnet.se) kvartal 1 2022. Vår närmaste konkurrent har 14,3 procent och överför vi detta i faktiska försäljningar så har vi gjort 120 affärer medan vår närmaste konkurrent har gjort 40 – jag tror aldrig skillnaden varit större i Kalmar kommun. Vi gör dessutom affärer även i våra grannkommuner och om vi tittar ur ett länsperspektiv är marginalen faktiskt ännu större.

Vi är förstås stolta, vi är tacksamma och vi har idag en lite mer ödmjuk inställning till vår framgång. Vi vet att vi jobbar stenhårt, vi utbildar oss väldigt mycket mer än andra och vi strävar hela tiden efter att göra det här med mäkleri till ett hantverk där man aldrig kan sluta lära. Samtidigt vill vi alltid visa faktiska siffror, faktiska resultat och faktiska mätperioder – trovärdighet är A och O. Det finns alltid företag på marknaden som kör enligt tesen ”Fake it until you make it”. Men sanningen kommer i kapp förr eller senare – så även detta kvartal.

Men för att citera den inte helt okända skivbolagsdirektören Bert Karlsson: ”Man är aldrig hetare än sin senaste hit”. Därför ska vi alltid sträva efter att utbilda oss mer, fortsätta jobba hårt för våra kunder och fortsätta att verkligen förtjäna vår position. Och jag vill passa på att säga ett stort tack till er alla som anlitar oss.

I samband med att detta blogginlägg publiceras – eller mer specifikt klockan 10.00 på tisdag – har Hemnet och svenska mäklarbranschens egen Oscarsgala ”Guldhemmet” förannonserat att de släpper årets finalister. Efter vår historiska Grand Slam förra året, då vi vann två av sju kategorier och fick ytterligare en topp tre-placering, ska det bli kul att se vilka som kommer att äras för sina insatser 2021. Vi ska nog inte hoppas på mycket, men någon nominering vore kul. Att ligga med i Sverigetopp år efter år är krävande men så otroligt motiverande när man sitter i ”lilla Kalmar” och slåss mot storstadsjättarna. Vi är där för att vi har ditt förtroende och det förtroendet ska vi fortsätta att vårda ömt.

Pontuz Löfgrens namnsignatur