Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Dreamteam, del 2

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-11-03

”Hur ska alla mäklare klara sig?” Den frågan har dykt upp några gånger den senaste tiden. Och den är befogad eftersom ytterligare ett mäklarföretag planerar att etablera sig i Kalmar före jul medan en annan aktör har bytt namn. Det är samma personer som tidigare men under nya varumärken och vad det innebär för den lokala marknaden vet vi först nästa år. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen.

Jag lovade i mitt förra inlägg – vilket ju passar bra i sammanhanget – att jag skulle berätta om likheten mellan en mäklarbyrå och en 18-åring med nytaget körkort som är ute och kör en nytvättad bil en novembernatt i ett viltrikt område. Svaret är: allt kommer att gå bra så länge inget oförutsett händer. Om det däremot plötsligt skulle bli frostgrader och halka eller om ett djur springer över vägen räcker det inte med att bilen är nytvättad och skiner vackert. Det är då som erfarenhet, kompetens och förmågan att snabbt (och säkert) kunna lösa situationen är helt avgörande – precis som i en bostadsaffär. Det är när man sätts på prov som passagerarna (kunderna) märker skillnaden som gör skillnaden.

Nåja – jag släpper den jämförelsen en stund och fortsätter istället med att presentera andra halvan av mitt team. Så håll tillgodo med dreamteam del 2:

Felix Hasselberg (villamäklare). Som ett yrväder kom han till oss från Stockholmsmarknaden för ett år sedan. Och vilket debutår han gör! Det före detta tennisproffset har en otrolig energi och få mäklare har blivit välkända så snabbt som Felix. Snabbtänkt och samtidigt ett socialt geni. Han chefar också över vår vällyssnade podcast.

Eric Giljam (villamäklare). Bland många kompetenta mäklare så är Eric kanske den mest kunniga. Det han inte kan, det behöver man inte kunna. Dessutom otroligt omtänksam. Erfarenheten, lugnet och hans behagliga sätt gör att kunderna älskar Eric… och det gör jag också.

Selma Kahrimanovic (delägare, bostadsrättsmäklare och ansvarig för bostadsrättsgruppen). Presentationen av min underbara delägare är kanske överflödig. En av Sveriges vassaste bostadsrättsmäklare. Bakom Mäklar-Selma finns en fantastisk tjej som man aldrig har tråkigt med. Selma leder företagets långsiktiga strategier tillsammans med mig.

Ludwig Johansson (bostadsrättsmäklare). Nyförvärvet som har rivstartat sin mäklarkarriär. En professionell kille med exemplariskt uppförande som redan toppar säljlistorna i Kalmar. Allt han tar sig för gör han med stor charm och ett härligt leende. Han får fantastiska rekommendationer från sina kunder, vilket inte förvånar mig som nu har fått lära känna honom på riktigt.

Kim Gjukaj (bostadsrättsmäklare). Jag handplockade Kim för ett par år sedan och han har nu gått från ambitiös trainee till en energisk mäklare, som redan har passerat de flesta bostadsrättsmäklarna i Kalmar. Kan bli hur bra som helst! Kim har ett brinnande intresse för sport och är ofta mitt sällskap vid matcher – en trogen supporter till flera av Kalmars fantastiska idrottsklubbar.

Josefine Bergström (mäklarassistent). Ett energiknippe som gärna har tjugo bollar i luften samtidigt. Aldrig rädd för att ta i och här har vi tjejen som alltid ställer upp för sina mäklare. Pippi Långstrump sa det först men det kunde lika väl har varit Josefine: ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”. Orädd och omättlig på kunskap, vilket jag är tacksam för.

Mirata Dani (marknadsansvarig). Hon är bokstavligen företagets DNA och min högra hand. Mirata sitter som marknadschef och utvecklar företaget tillsammans med mig och är en stor anledning till vår framgång. Världsmästare i ordning och reda och en expert på struktur.

Tina Williamsson (HR- och ekonomiansvarig). HR och ekonomi låter kanske tråkigt men då är man glad att man har världens skönaste Tina på den här posten. För inget är tråkigt när Tina är med. Älskvärd som få och en av de snällaste och vänligaste personer jag känner. Dessutom otroligt kompetent.

Johanna Carlsson (kundkoordinator och receptionsansvarig). Glädjespridaren som skämmer bort oss och rår om både oss och våra kunder. Det är Johanna ni möter först när ni kommer till oss och ett bättre välkomnande går inte att få. Kontorets bullmamma och riviga storasyster på samma gång – en vinnande kombination!

Theo Björk Olsson (creative producer och fotografkundkoordinator). Fotografen och filmmakaren som har den unika kombinationen av konstnärlig blick och fantastisk filmteknik. Theo kan skapa magi med sin kamera. En sann konstnärsson, som även är en otrolig tecknare och en skön prick.

Vi kommer inom en snar framtid att presentera tre nya medarbetare på lite olika positioner, men de återkommer jag till en bit in på nya året – då blir det dreamteam del 3.

Vi har lämnat oktober bakom oss och avslutat vår insamling till Rosa Bandet som inbringade 52000kr - stort tack till alla er som anlitat oss och i och med det varit med och bidragit, Nu går vi in i november och fortsätter att samla in pengar, men den här månaden kör vi mustaschkampen som ni kan följa i våra sociala medier. Alla grabbarna ska odla mustasch (några fick raka bort sina befintliga så att alla får samma utgångsläge) vilket för min egen del kommer att bli väldigt intressant. #barnrumpa…

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare