Bloggen

Dröm eller verklighet?

Skrevs den 24 november 2015

Väckarklockan gjorde sitt jobb även denna fredagsmorgon. Men jag låg kvar och fortsatte blunda. Normalt sett brukar jag vid sådana här tillfällen falla tillbaks i min Törnrosasömn efter cirka fem sekunder, men inte den här morgonen. Jag kunde inte släppa tanken. Vad var det egentligen som hände igår kväll? Har det verkligen hänt, eller har jag drömt? En författare, och numera tevepersonlighet med ett förflutet som en av Sveriges värsta/bästa värdetransportrånare, åt middag med mig kvällen innan.

Egentligen kunde jag ha slutat redan där – det hade varit surrealistiskt nog – men vid bordet satt även en före detta statsminister, mittfältskrabban (rörde sig bara i sidled), FF-Ikonen och den underbara människan Henrik Rydström samt den fantastiske Gezim Gashi. Tillsammans med dessa fyra satt jag och Mattias i timmar och pratade, skrattade, lyssnade på fantastiska historier och diskuterade livet i största allmänhet.

Det här kommer nog ett förbli en av mitt livs häftigaste middagar. Ena stunden diskuterade vi hur värdetransportrån planeras, för att i nästa stund prata om Tysklands förbundskansler och hur det är att skaka tass med Obama. Otroligt, sa Bill. Helt otroligt, sa Bull.

Innan vi hamnade vi middagsbordet hade vi genomfört vår välgörenhetsgala i ett fullsatt Kalmarsalen. Jag vågar nog påstå att det är den bästa gala vi gjort. Men med en laguppställning som alltså bestod av värdetransportrånaren Anders Adali, statsministern Fredrik Reinfeldt, fotbollsspelaren Henrik Rydström och den suveräna sångaren Gezim Gashi kunde det ju bara gå bra.

I presentationen av de första tre i den uppställningen kan vi dessutom lägga till ”före detta”. Gezim är däremot mer aktuell än någonsin med sina över 50 miljoner (!) spelningar på Youtube. Och för första gången under de 20 år jag känt Rydström var han ofta mållös, den här gången även verbalt.

Det viktigaste var dock inte att vi samlat ihop fyra fantastiska personligheter denna kväll. Det viktigaste var att vi tillsammans med er som kom kunde samla in 80 000 kronor till vår nyinstiftade fond för barn och unga i ekonomisk utsatthet i Kalmar. En fond som administreras av Stadsmissionen. Stort tack till er alla!

Där kunde denna häftiga vecka ha tagit slut, men det var bara början på en fantastisk helg. Jag och Mattias satte oss på det tidiga fredagsplanet till Stockholm och Mäklarsamfundets kongress. Där träffade vi Anders Borg och fick lyssna på hans imponerande anförande i ekonomiskt konstnärskap. En lysande ekonom och dessutom fascinerande föreläsare. Och det kunde ha stannat även där… men i lördags bjöd två av Sveriges främsta komiker, Måns Möller och Özz Nüjen, mig och Adriana på sin show ”Sveriges Historia”. Har du inte sett den så gör det! Humor på hög nivå med en underton av allvar och eftertänksamhet i dagens, på många sätt, kalla Sverige.

Tillsammans med goda vänner som anslutit satte vi oss sedan i söndags på ett plan hem till Kalmar för att ta tag i husvisningar och kundbesök. Och helt plötsligt var det en helt vanlig mäklarsöndag igen.

Snipp snapp slut så var sagan slut… eller kanske har det hänt?

Önskar er alla en härlig vecka!

//Pontuz

s namnsignatur