Bloggen

Dubbelrekordet på Lökholmsvägen

Skrevs den 4 maj 2016

Och så var han då där i luren. Snabb och påläst som vanligt. ”Hej, David Winberg 24Kalmar här. Såg att villan på Dunö var såld för 13 miljoner, rekord va?” Jag försöker att ha en professionell relation till de reportrar som ringer och jag ger dem så mycket information jag kan inom de etiska värderingar vi har på företaget. Vi lämnar, som i det här fallet, ut detaljer om husen, priser, historik med mera. Men vi lämnar aldrig ut något om inblandade personer, orsaken till försäljningen eller annan information som kan inkräkta på personers integritet. Den skyddar vi alltid – i alla lägen. Vi har fått ett stort förtroende och det vårdar vi ömt.

I ovanstående fall handlar det om att stilla folks nyfikenhet. Hus och priser är av allmänintresse och uppgifterna är officiella. Det David skriver på 24kalmar.se stämmer. Detta är det dyraste hus som har sålts i Kalmar – dock inte den här gången. Förra gången jag sålde huset gick det nämligen för 13,5 miljoner och den här gången för 13 miljoner. Det innebär att Lökholmsvägen 38 intar såväl första som andra platsen.

Det känns bra att vi får förtroendet att sälja även de dyraste husen. Jag tror att jag och mina mäklare sålt 17 av de 20 dyraste husen i Kalmar någonsin – ett förtroende som heter duga. Men det viktigaste är att många väljer oss, oavsett i vilken prisklass bostaden ligger. Och vi erbjuder samma professionalism till alla. Ett litet tips till dig som är osäker när du väljer mäklare: Lyssna med bekanta som besöker mäklarnas visningar – för visst vill du ha den mäklare som är den som representerar din bostad på bästa vis? Inte den som bara snackar under ert första möte?

Idag sätter jag mig på flyget mot Mallorca och lördagens Ironman. Jag har ”stresstränat” i veckan, och även om jag inte är i kanonform så får det bli pannbenet som får göra sitt som vanligt. Jag har en rätt stökig simning framför mig på lördag med över 3 000 simmare som ska iväg, en väldigt tuff bergscykling som inte gagnar 95 kg Löfgren och så den avslutande löpningen som får bli som vanligt: blunda, grimasera och låtsas man är kenyan. Ja ja – det blir nog bra!

Ha en underbar vårvecka så hörs vi nästa vecka… hoppas jag.

s namnsignatur