Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Dubbla mästarmöten

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2021-04-20

Just nu befinner jag mig mitt emellan två mästarmöten. Jo, faktiskt. I fredags bjöd jag hem Mäklarlegenden Göran Johansson till Boholmarna för en långlunch. Det var jag och Göran som startade Fastighetsmäklarna Göran Johansson & Pontuz Löfgren AB en sensommardag 1994 – alltså det som idag är Pontuz Löfgren AB – i en liten etta på 12 kvadratmeter.

Jag var 24 år och Göran 59. Jag hade mäklat i Nybro i två år och Göran hade varit The Real Estate Agent i Kalmar sedan Hedenhös paddlade förbi i Sundet. Göran var en riktig legend inom skrået. Redan innan vi blev kompanjoner och nära vänner hade jag hört fler stories om Göran än om Jesus… och då ska ni komma ihåg att jag är född och uppvuxen i Smålands Jerusalem Jönköping.

Jag och Göran drev mäkleri ihop i fem år innan jag fortsatte själv – fem fantastiskt roliga och lärorika år. En lunch på nästa tre timmar med minnen, skratt, klokheter och dumheter försvann iväg alldeles för fort. En helt fantastisk lunch, helt enkelt. Jag har Göran att tacka för alla de dörrar han öppnade för mig och jag tycker det är lika roligt varje gång vi syns. Jag nu 50 år och Göran 85.

Mitt nästa mästarmöte har jag på fredag, då jag återigen ska träffa min mentor Magnus Helgesson. För de flesta är presentationen överflödig men för er som inte vet så var det Magnus som startade Harrys och drev upp det till en omsättning på 700 miljoner. Magnus har dessutom skrivit ledarskapsböcker och är en av Sveriges ledande föreläsare (se mer på www.magnushelgesson.se).

Magnus har utbildat oss på företaget regelbundet sedan i början av 2020, och mitt och Magnus samarbete har vuxit mer och mer för varje möte vi haft. Idag har jag förmånen att vidareutveckla mig och företaget med hjälp av alla hans verktyg.

Det är en ynnest att få jobba med de bästa – 1994 var det Göran och idag är det Magnus. Två mästare på olika sätt, som har bidragit eller bidrar med olika erfarenheter och i olika epoker i mitt liv. Det är ett privilegium att ha jobbat och att få jobba med dessa två herrar – och alla viktiga människor jag haft i mitt liv dessemellan och som har hjälpt mig på vägen dit jag är idag. Så jag skänker tacksamhet till er alla!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare