Bloggen

Dunderhonung och sandskrift på Österlen

Skrevs den 18 januari 2017

Kickoff. Ett rätt diffust begrepp. När man kommer hem undrar vännerna om man är trött och sliten. Och så är det nog på många företag. Men jag vet att jag talar för både mig och mina medarbetare när jag vågar påstå det omvända efter våra kickoffdagar på Karlaby Kro på Österlen. Istället för trötta och slitna liknar vi som grupp nog mer Rune Andreassons Bamse. Vi har fyllt på med dunderhonung, bollat klokheter och ger oss i kast med verkligheten starka som få – men också snälla och beredda att göra goda gärningar.

En kickoff är på många företag dessutom ett sifferspel. Vi pratade knappt siffror. Istället pratade vi om styrkan i att alla mår bra i vår grupp, att vi skapar och bibehåller vår energi och att det smittar av sig på det jobb vi gör. På så sätt kommer det våra kunder till del. Vi pratade mycket om att lära oss nya saker och att bra saker alltid kan bli bättre, även om vi redan nu anses professionella.

Kickoffer är många gånger avancerad och kostsam teambuilding. Hos oss var det en långpromenad på en snötäckt strand invid Knäbäckshusen. Lunchen var varm soppa och i den sand som tittade fram ritade vi, med en avbruten gren, upp tankarna kring hur vi får till ett mysigt kontor där både vi och kunderna kan trivas och känna sig hemma.

Efter kvällen, då Karlabys fantastiska kockar lagade mat med oss, kan vi konstatera att killarna på kontoret gillar matlagning mer än tjejerna. Och kvällen i Karlabys vardagsrum, där biljardbordet var placerat, visade att tjejerna ofta satte killarna på plats i biljard. Vi kan också konstatera att Jacobs intåg på företaget höjer oss alla – framförallt musikaliskt. Nu har vi i alla fall en som kan sjunga och spela… men vi är fortfarande väldigt många som vill och försöker. En av våra bästa kickoffer är avklarad – nu är det dags att visa er alla den väg vi stakat ut för de närmaste åren.

Dunderhonung och sandskrift på Österlens namnsignatur