Bloggen

Dyr utsikt – vackra vyer

Skrevs den 10 oktober 2009

En ständig fråga som dyker upp när jag är på Mallorca är vem som köper villorna i de bästa lägena. Tänk er ett berg med en omkrets på cirka fem kilometer, jag kan tänka mig att det är 250 meter högt. På detta berg finns ett hundratal villor som kostar femtio miljoner eller mer. F-e-m-t-i-o miljoner kronor! Ok, det finns alltid folk som har pengar och det är så det fungerar. Men mest fascinerande är att hälften av husen står tomma, det är neddraget på dagarna och kolsvart på kvällarna. Det här är alltså deras semesterboende. Och det är bara på det här berget. Det finns säkert ytterligare hundra sådana här områden på Mallorca, plus en massa andra exklusiva lägen.

För skoj skull var jag ute och surfade lite grann bland mäklarna på Mallorca. Efter en kvarts letande hade jag sett över hundra fastigheter till salu som kostade över hundra miljoner kronor! Kolla bilden på ett av dessa lägen där du kan avnjuta en fantastisk solnedgång över Medelhavet... men det kostar mellan femtio och hundra miljoner.

Nu är det inte direkt den här typen av boende vi säljer på Mallorca, men visst är det fascinerande? Ett av de bästa lägena på Mallorca ägs faktiskt av en svensk, och jag har varit där på besök. Men eftersom det är en bekant och dessutom kund till mig så stannar beskrivningen där.

För min del handlar det om försäljning till människor från vår region och då handlar det vanligtvis om försäljningar för mellan två och sju miljoner, vilket man får mycket för, framför allt på östra Mallorca. Vi får se om det var några som nappade på den här resan, jag tror det.

Förutom detta kan jag berätta om ett underbart väder - inte en dag under 25 grader sedan i lördags. Igår blev det en rejäl cykeltur upp i bergen nordost om Santa Ponsa. Avverkade drygt fem mil på serpentinvägar, vilket kändes rejält i benen. Cyklade genom pittoreska byar, olivodlingar, apelsin- och citronplanteringar, fick sällskap av bergsgetter och bjöds fantastiska vyer. Kolla bilden med utsikten där cykeln fick vila, fantastisk! På vägen ner är det hisnande - smalt, kurvigt och hastigheter på över femtio kilometer i timmen.

Nu är det fredag kväll och helgen ligger framför oss.

Lägger några nya rader inom kort, men nu ska jag först ta reda på var jag kan se Danmark- Sverige imorgon.

Må gott, från ett 26-gradigt Mallorca!

s namnsignatur