Bloggen

Eiffeltorn, paljetter och bokstavskombinationer

Skrevs den 4 november 2015

Louvren, Eiffeltornet, Triumfbågen… är ju bara små, små delar av vackra Paris. Jag fick fyra underbara dagar i denna romantiska stad tillsammans med mina älskade döttrar höstlovsveckan som gick. Jag hade flaggat för en kulturresa men det sprack rätt snabbt. Fast innan shoppingen tog överhand hann vi faktiskt med att se en hel del. Och faktum är att i Paris finns det ett slott i varje kvarter, en historia om varje gathörn, en skröna om varje Bistro och en berättelse om varje människa.

Förutom att jag älskar varje sekund med mina flickor så njöt vi tillsammans av en skön höstsol som lyste upp denna arkitektoniska guldklimp till stad. En ny favorit för flickorna – och en given för mig.

”Ur askan i elden” var veckans ledord. Hem från Paris i torsdags kväll, en högintensiv fredag och sedan bar det av till riksdanstävling i Helsingborg på kvällen. Lördagen blev, som vanligt, cirka tio timmar med hög discomusik, paljetter, glitter, glädje och gråt. Denna gång mest glädje för vår del, då vi (det heter alltid ”vi” när det går bra för Linnie) gick till final i singel och till semifinal i par tillsammans med ”Bubblan”.

En härlig helg, även om jag kände mig som en urvriden trasa när vi satte oss i bilen för dryga 30 mil hem. Och vips var det söndag och ett antal husvisningar – jag drog hemifrån vid halv tio och sitter nu på kontoret medan det börjar dra sig mot midnatt.

Mitt liv är lite så här. En högintensiv vecka då barnen är i fokus och det kanske finns en stund (förutom jobbet) över för egentid, vilket då oftast innefattar träning. Veckan då barnen är hos sin mamma är det däremot mycket jobb och mycket träning. Men att behålla fokus på det som är viktigt, är viktigt just för mig. Jag väljer bort teve, golf och människor som inte ger mig energi. Är det full fart får jag mycket gjort och presterar. Och det mest fantastiska är att jag faktiskt presterar mer för varje år (försäljningsmässigt). Om mitt liv hade ett lugnare tempo skulle jag nog vara, och känna mig, ofullständig lite överallt. Men jag kan också stänga av och bara njuta av stunden.

Jag har pratat om det viktiga i livet med en god vän – och otroligt duktig företagsledare – idag. Han har tjugo års mer erfarenhet och konstaterade snabbt att det är kanske detta som är livet för oss – vi som har en bokstavskombination för vuxna. Ja, kanske är det så… och jag trivs med det!

Eiffeltorn, paljetter och bokstavskombinationers namnsignatur