Bloggen

Elva korta

Skrevs den 19 april 2010

Spelade två timmar inomhusfotboll med 17 goa grabbar i går. Alla har lirat på skaplig nivå men det var väl ungefär 10 till 15 kilo sedan. Kontentan av gårdagen blev: en stukad fot, en trasig axel (han sprang in i undertecknad - stenhård), ett jack i näsan och en massa sms idag om allmänna krämpor.

Dagens fråga: "Tror du att man hör trafiken utanför?" vid visning av ett hus som ligger utmed en av infarterna till centrum och med järnvägen på andra sidan infarten. Jag kunde ha spätt på mäklarmyten och svarat "Njaa, något kanske". Men det är klart att man hör trafik när man bor mitt i stan. I det här fallet är det dock ett av Kalmars läckraste hus, och det är smart planerat just beroende på läget. Sovrum, vardagsrum och kök ligger mot den fantastsiska tomten.

Vårt Växjökontor gjorde en kanonavslutning på förra året och skulle därför belönas med en resa till Spanien (med direktflyg från Växjö) i torsdags. De gillar numera inte Island och dess vulkaner. Men stor kreativitet gjorde att de snabbt ändrade riktning. Snabbt från flygplatsen till stationen - tåg till Köpenhamn och Nyhavn. God mat och trevligt i massor lyder rapporten.

Hur många visste i torsdags att Telia körde världens bästa Goodwill-grej? De bjöd alla Sveriges företag på fria telefonkonferenser på grund av alla inställda flyg. Så smart! Men hallå - är det inte bra att basunera ut det lite rejält? De hade vunnit hur många nya kunder som helst.

Jag fyller snart 40 och Lena frågade hur jag ville ha min födelsedag.
Jag vill ha vackert väder - ett stilla Kalmarsund - en båttur med ett par polare och barnen (Lena jobbar på min födelsedag). En heldag på sjön - kan det bli bättre?

Håller på att förbereda ett bröllop jag och Lena ska vara värdpar för. Kom då att tänka på ett känt citat som helt plötsligt blev väldigt sant: "Ett spontant tal tar tre veckor att förbereda" /Winston Churchill

Utlyste en tävling på vår Facebooksida (där jag förutsätter att alla är fans...) i veckan. "Ligger det läckraste huset i Kalmar eller Växjö?" Inga bidrag har kommit in. Konstigt. Jag är helt säker på att jag sålt en del läckra kåkar.

Idag frågade min 2,5-åring om vi kunde åka tåg - ibland måste till och med jag säga nej.

På dagens visning var det en kund som undrade hur det kom sig att jag själv, som vd, stod och visade hus en söndag. "Hur länge skall du hålla på egentligen?" Svaret blev en motfråga: "Hur långt är ett snöre?"

En kund skulle i veckan låna tre miljoner kronor till ett villaköp. Gick till två banker. Fick nej hos den ena och ja hos den andra. Den ena banken räknade på fem procents ränta (idag ligger den på mellan 1.5 och 4.5 beroende på bindningstid) - den andra banken räknade på åtta och en halv procent. Tänk vad olika vi kan se på framtiden.

Från och med förra veckan och ungefär sju veckor framåt kommer vi lägga ut en kavalkad av fina bostäder till salu - Frågan är om vi måste öka antalet sidor i vår torsdagstidning (distribueras med Kalmarposten) "dörr till dörr" från fyra till åtta sidor?

 

Nu dags för Fredriksskans o Kalmar FF - AIK

 

Ha en fin vecka/Pontuz

s namnsignatur