Bloggen

En fantastisk tisdag

Skrevs den 17 februari 2010

Tisdagen är den stora annonsdagen i Kalmar. Och varför var då denna tisdag bättre än alla andra? För att vi hade flest bostäder i Kalmar? Skulle kunna vara det. För att vi hade de mest intressanta bostäderna? Skulle kunna vara det också. Men ni som sett tisdagens Barometern vet svaret, liksom alla ni som hört av er.

Fantastiskt - återigen görs det en underbar kopia av vårt sätt att jobba med marknadsföring. Den här gången handlar det om annonsuppbyggnad (fast vi har renare linjer än det vi såg hos mäklarkollegan idag).

Vad vi än hittar på så kopieras det. Och visst är det snyggt med tydliga bilder? Inga långa bildtexter. Endast några superlativ eller egenskaper under bilden. Vi började med detta för snart exakt ett år sedan - nu görs det kopior igen. Jag visste väl att den marknadsföring vi skapar är så bra att andra inte klarar sig utan att plagiera. Jag vet inte vilken kopia i ordningen detta är under de sista åren... men många är det, och vi ler.

Det har varit lite skriverier om bostadspriserna i veckan. Rubrikmakarna är fantastiska."Varning för en bostadsbubbla med en befarad nedgång på i värsta fall kanske 20 procent". OK. När vi sedan tittar på den prisutvecklingskurva som ritas så ser vi att det är först en uppgång på 10 till 15 procent det närmaste året - därefter en nedgång på 10 till 20 procent. Summa summarum är att vi hamnar på samma nivå som idag. Bostadskrasch - hallå! Det vi ser är väl en rätt stabil marknad som över tiden visar en liten uppgång, precis som det alltid har varit.

Många lyckliga köpare har fått skriva kontrakt på sina blivande bostäder - en bra vecka... och vi är bara halvvägs.

Missa inte vårt magasin "Nytt Boende" - snart i din brevlåda. Om du inte får den hem till dig så är det bara att komma in på kontoret och hämta ditt exemplar.

All the best/Pontuz

 

En fantastisk tisdags namnsignatur