Bloggen

En fantastisk vår

Skrevs den 21 juni 2010

Att samla tjugo fantastiskt goda vänner och ha en riktig helkväll – det är underskattat. Jag och Lena gjorde det i lördags. Just nu är vi nämligen mittemellan våra födelsedagar, och de råkar vara väldigt jämna bägge två. I lördags körde vi därför en liten efterfest för Lena och en liten förfest till min födelsedag.

Det var fantastisk mat på Hamnkrogen (tack Seger!), fantastiska viner (tack Johan!) och suverän service, precis som vanligt (tack Nicke och Uffe!). Dessutom fick vi underbar pianomusik från Therese. En suverän kväll med många skratt, fina tal och en avslappnad stämning. Vi rundade av på Byttan, som fortsätter skämma bort oss med sin sedvanliga Medelhavsstämning. Många snackar om vad som är status men jag vet – det är goda vänner.

Det nämnda kalaset var avrundning på en fantastisk vår. Just nu sitter jag nämligen på altanen på Mallorca och försöker samla lite tankar från första halvåret. Alla var osäkra när 2010 kom. Skulle marknaden vara fortsatt stark? Skulle omsättningshastigheten öka? Skulle vi fortsätta att hålla våra marknadsandelar kring Kalmar? Skulle Växjö fortsätta mot toppen?

Eftersom jag nämner just de här sakerna så har ni redan anat att svaret är ja på alla frågor. Våren har varit intensiv och samtidigt fantastiskt rolig, med medarbetare som växer och utvecklas. En av de mest roliga händelserna i vår var nog kundundersökningen som gav oss 5.47 på en sexgradig skala. Det värmde verkligen.

På tal om värme. Jag stack från Kalmar vid sextiden i morse och öppnade dörren på Mallorca vid halv tre-hugget. Varför väljer man till exempel en stuga i Sälen (som är ungefär samma tidsavstånd bort) när man kan vara här? Just nu, klockan 22, är det 24 grader. Väldigt behagligt. Jag tänkte tillbringa några veckor här nu.

Semester? Nja – både och. Jag har svårt att släppa en del affärer hemma, så de fortsätter jag med på distans. Dessutom ska jag visa bostäder här på ön för lite folk hemifrån. Jag ska träffa några nya mäklare här nere och dessutom kommer det en del besök hemifrån. Och så ska jag tillbringa massor med tid tillsammans med fru och barn, vilket blir fantastiskt. Fidelie pekade på kostymen som hängde över stolen hemma igår, och sade: ”Pappa – den inte med nu”. Nä, någon kostym blir det inte nu på ett tag. Det ska dock bloggas en del och dessutom ska stora delar av hösten planeras.

Hörs i veckan/Pontuz

En fantastisk vårs namnsignatur