Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

En Formel 1-bil lämnar depån

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2015-08-05

Men vänta lite nu – vad var det egentligen som hände? Jag kom ihåg att jag körde en Ironmantävling i Österrike, packade om väskan och sedan for till Mallorca. Men det var ju flera veckor sedan. Och nu helt plötsligt är det dags för jobb igen. Jag kommer ihåg vilka härliga planer jag hade, vad mycket jag skulle hinna med, alla jag skulle träffa och alla möten som äntligen skulle bli av. Dessutom skulle jag hinna fixa lite med huset och underhålla min träning.

Hm… Men några saker kan jag i alla fall pricka av på listan. Jag har haft fantastiska möten med vänner och jag har försökt sköta träningen, men det har inte varit lätt när det varit 27-28 grader redan klockan sju på morgonen. Och om jag ska vara riktigt ärlig så har jag haft en av mina bästa semestrar, och detta inte enbart på grund av att jag bara haft två mulna förmiddagar och i övrigt klarblå himmel. För det viktigaste är givetvis all den tid jag fått med mina fantastiska döttrar. Jag vaknar med ett leende, jag myser hela dagarna och jag somnar med ett leende. Jag har haft förmånen att vara på samma plats, medan de som jag håller av har kommit till mig. Barnen har åkt ett par vändor Kalmar-Palma, Adriana och hennes grabbar likaså.

Men, som sagt – nu kommer verkligheten. Och jag längtar verkligen efter att börja jobba igen. Det låter kanske märkligt men jag älskar verkligen det jag gör och de människor jag har förmånen att jobba med.

Nu har jag haft tid att reflektera över första halvåret, var vi är i nuet och vart vi ska i framtiden. Sällan eller aldrig har jag hittat så många nya infallsvinklar, och detta efter drygt 20 år av konstant tänkande. Och jag kan lova er att det inte har saknats idéer innan.

Vi må skörda framgångar men företaget är som en formel 1-bil. Det går alltid att justera, trimma, skala bort och utveckla. Vårt Formel 1-team är ute på en spännande resa och ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. Så i skrivande stund gnuggar jag på riktlinjer för hur coachningen av mäklarna ska vara, hur nya strukturer ska underlätta för assistenterna, hur marknadsföringen av bostäderna kan ge oss ett ännu större försprång och nu närmast hur vår kickoff ska få alla att bli än mer delaktiga.

Det är mycket på gång på mäklarmarknaden i Kalmar och jag kan lova att vi kommer vara bäst förberedda.

Och på tal om förberedelser – det börjar dra ihop sig till en Ironman igen. Men det tar vi nästa vecka…

Önskar dig en skön vecka/Pontuz

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare