Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.l[email protected]

En lång helgs färd mot natt

2010-08-08

En lång helg har blivit söndag kväll. Rix Fm-festivalen följdes upp av intensiva Stadsfestdagar där vi var sponsorer för jag-vet-inte-vilket-år i ordningen.

I torsdags kväll tog jag med mig Linnie och Junie Till Rix FM:s förfest på Hamnkrogen. Mingel och lite prat med Rix FM:s trevlige regionchef Anders Halldén. Därefter fick vi hänga "backstage" och träffa alla artister, till tjejernas stora glädje... i alla fall Linnies. Junie frågade efter en stund: "När kommer artisterna?". Jag håller med dig, Junie - startfältet var lite svagare än tidigare år. Även om jag gillar och gläds med Kalmarkillarna Fredrik och Stefan i Apollo Drive, som jag känt sedan barnsben. Men inte ens att de kom fram och snackade med oss kunde imponera på Junie. Men summeringen i bilen hem var ändå att det var rätt häftigt.

I fredags var det start för Stadsfesten. Vi är huvudsponsorer tillsammans med Media Markt och har så varit i många år. Vi hade vår traditionsenliga T-shirt-tävling där vi fick flera tusen Kalmarbor att bära vårt namn. Det var kö när tröjutdelningen drog igång klockan elva i fredags - några timmar senare var tröjorna slut. Både fredag och lördag kväll hade vi nöjet att, på Stortorgets stora scen, dela ut fantastiska priser till de lyckliga vinnarna. Där fanns ett prisbord på ett värde av drygt 100 000 kronor, med allt från flygbiljetter och hotellövernattningar med supé till hyrbilar, trädgårdsmästare och träningskort. Jag måste passa på att ge en stor eloge till min personal, med projektledare Adriana i spetsen, som ställer upp i princip dygnet runt sådana här helger för att allt skall funka.

Vi blev dessutom utvalda av MajoBygg att vara den mäklare som höll i försäljningen och slutauktionen av den fina stuga de skänkte till Kalmar kommun och byggde "live" på Stortorget under två dagar. Det var fantastiskt duktiga och trevliga killar som gjorde ett stort jobb. När klubban föll i lördags kväll hade vi fått upp priset till 113 500 kronor - pengar som kommunen öronmärker för en ny brygga i Kalmarsundsparken. Det blir kanon!

Vi och våra samarbetspartners i T-shirt tävlingen gör det. Media Markt gör det. MajoBygg och deras samarbetspartners gör det. Men varför inte fler? Varför engagerar sig inte fler företag i Stadsfesten när alla vet hur viktigt det är för Kalmar och dess invånare. Svagt! Jag kan bara se till min egen bransch där det finns företag som inte ens är med i Destination Kalmars satsningar. Företag som inte förstår sambandet mellan Kalmars utveckling och deras egen. Företag där företagsledarna hellre stoppar pengarna i egen ficka och låter andra dra lasset. Jag tror och hoppas Kalmarborna beaktar detta när de gör sina val.

I dag, söndag, har det som vanligt varit jobbardag. Jag var ute i Krankelösa och visade en underbar Herrgård. Mycket byggnader och en del mark gjorde att det tog sin tid. När jag åkte in till kontoret ikväll stannade jag till vid stugan vi sålde igår kväll. Den stod fortfarande kvar på Stortorget. Och jag blir så ledsen och förbannad eftersom någon försökt ta sig in i stugan i natt. De lyckades inte, men förstörde lås och handtag på stugan. Här gör ett företag en fantastisk insats och så måste någon givetvis sabba det. Usch!

Avslutade dagen med en rejäl löprunda där helgens långa dagar (och ilska för stugsabotaget) fick rinna av och där planerna för kommande vecka fick börja smidas. Imorgon börjar en ny spännande vecka - härligt!

All the best

/Pontuz