Bloggen

En liten blogg om det som är viktigt

Skrevs den 26 februari 2013

Lugnet har lagt sig på Casa Löfgren. Äldsta dottern är i säng. Gör en snabbrensning i huvudet och tänker igenom dagen. Är det ”check” på alla bitar? Hämtning, matlagning, läxor, socialt prat, kamratligt lyssnande, föräldraskap, saga för yngsta, kvällsfika, undanplockning, förberedelse av barnens morgondag etc. Landar i soffan och låter ”ensamstående papparollen” så sakteliga rinna av mig. Hann med ett träningspass på löpbandet under kvällen och nu börjar ett par timmars företagande/mäkleri innan kudden hägrar – och i morgon börjar allt rulla på nytt igen med ett första träningspass redan 05.30 innan barnen ska väckas.

Det som balanserar mitt liv är nog mångfalden. Alla bitarna i mitt livspussel får fullt fokus när jag är just i den sektorn. Barnen, företaget, träningen, mäkleriet, kärleken - fullt fokus i varje del när jag är just där. Varje bit i livet förser de andra bitarna med energi och inspiration.
Många undrar hur jag hinner med - hur jag orkar. Men herregud - det här är mitt val för att få ut så mycket som möjligt av det som heter livet. Jag vill inte välja bort något - helheten gör att jag njuter av varje sekund.
Att verkligen ta vara på livet kommer över oss med olika kraft vid olika tillfällen. Jag har just fått ett meddelande från en av mina bästa vänner som snabbt, och helt utan förvarning, blivit väldigt väldigt dålig. Hans liv passerade revy på några minuter på väg in på akuten.
Nu låg han på sjukhuset, utan fara för livet, och funderade på vad som är viktigt. Han hade sin familj kring sig och det var det viktigaste. Han höll på att messa sina närmaste vänner och berättade varför just vi var viktiga för honom. Han gav mig (och förmodligen några till) dessutom några viktiga ord på livets väg. Det fick mig att fundera på vilka jag skulle kontakta om jag låg där. Jag bestämde mig i samma sekund för att höra av mig till dem jag inte pratat med på länge, bara för att berätta för dem att de betyder mycket för mig. Den värme jag kände när jag förstod hur viktig jag var för någon - den känslan sprider jag gärna vidare till alla som betyder mycket för mig.
Ibland det viktigt att stanna upp och känna efter om vi lever det liv vi vill göra. Jag gör det - gör du?

 

s namnsignatur