Bloggen

En man klev av tåget…

Skrevs den 18 november 2011

Så klev han då av tåget med sin röda halsduk och genomsnälla utstrålning. Niklas Strömstedt hade äntrat Kalmar för att underhålla på vår Barncancergala. Och Niklas är verkligen precis som han ser ut: snäll, sympatisk och med ett visst djup.

Själv beskrev han sig som lugn på utsidan med ett kaos inom sig. Jag tror att det kaoset är rätt så begränsat. Vi tillbringade dagen tillsammans och det blev mycket snack om fotboll (Niklas är inbiten AIK:are och var med i AIKs a-trupp som 19-åring), vår gemensamma vän Svante Samuelsson som Niklas lärt känna under Svantes AIK-år, musik och livet i största allmänhet.

Niklas underhöll senare under kvällen i ett fullsatt Kalmarsalen på ett mycket uppskattat vis, och vi kunde lägga till ytterligare 80 000 kronor till Barncancerfonden - totalt nu cirka 1,3 miljoner genom åren. Kvällen avslutades med en fantastisk måltid på Hamnkrogen där Kock-Ulrik som vanligt imponerar med sina kökskunskaper. Även luttrade Stockholmare var imponerade.

Har haft en dålig "stickvecka". Jag är inte så glad åt sprutor och lyckades pricka in en kavalkad av bedövningssprutor hos min fantastiskt duktiga tandläkare Lasse Holm. Jag kom inspringande på Lasses mottagning direkt efter ett tufft styrkepass på Malkars. Ingen mat som fyllt på depåerna och direkt in i detta sprutregn... Detta i kombination med nästan två timmar i tandläkarstolen var inget som främjade ansiktsfärgen direkt.

Jag fortsatte nästa dag på den "instuckna vägen" med att köra fystester där mjölksyrenivån i blodet skulle kollas var fjärde minut medan jag trampade på i full fart på testcykel. Jag blev svettigare av sticken än av testet, som pågick i drygt 40 minuter. Tio stick senare fick jag dock veta att mina värden var bra så det blev lite plåster på såren.

Det var tydligen känsligt att prata Nanne Bergstrand. Jag får börja med att be Nanne om ursäkt om jag fått fel information angående avslutningsmiddagen. Men tydligen visste ingen annan av de som var på plats varför inte Nanne var där. Så det kanske inte är så konstigt att det även blir fel externt när inte kommunikationen fungerar internt mellan chefen och gruppen.

Vi kan nog släppa den bollen. Jag är inte ute efter att hänga Nanne. Hans kvaliteter som tränare visar sig i resultaten, och på det planet har han gjort ett stort jobb med begränsade resurser. Så egentligen ska jag som FF-fan och relativt stor sponsor vara nöjd och knipa käft. Precis som alla andra tydligen gör.

Nästa vecka släpper jag ut ett fantastiskt hus i Isgärde på Öland. Söker du något utöver det vanliga i genren "Kringbygd Ölandsgård" så ska du vara med nu. November och december brukar vara lite lugnare, men i år tycks det bli annorlunda då det ena fina uppdraget efter det andra kommer in till oss och ska ut på marknaden. Köpbeteendet förändras i och med att den informationen finns tillgänglig för alla direkt i mobiltelefoner och datorer. Men det är helt ok, vi jobbar gärna fram till jul och kör treskift med Tomten.

 

Det är fredag morgon, klockan är 06, och det är dags för dagens simpass

Må väl/Pontuz

En man klev av tåget…s namnsignatur