Bloggen

​En omänskligt mänsklig helg

Skrevs den 15 februari 2022

Helgen rusade iväg i ett fasligt tempo men innehöll ändå galet mycket – och galet oplanerat. Jag inledde denna weekend i fredags med ett fantastiskt trevligt möte (delvis jobb) på fina Strandbaden i Falkenberg, vilket inkluderade lite SPA och en middag som inte avslutades förrän jag till min förvåning insåg att det blivit lördag. Vi insöp lite västkustskt saltstänk på fina Skrea strand lördag morgon och hann även ett besök hos fler fina vänner som bor alldeles i närheten av Strandbaden.

Gillar man sedan skog och är folkskygg kan man ta omvägen mellan Falkenberg och Vetlanda på vägen hem mot Kalmar, tror inte vi mötte fem bilar på drygt två timmars bilkörning. Den omvägen innebar för oss mors underbara mat (fantastisk älgfärsrulle), fars udda humor, en spinnande katt, en sprakande kakelugn, en mellandotter som kom från andra hållet för ett besök på gården hos farmor och farfar, en obligatorisk far och son-sväng i skogen där farsan ska visa var har satt ut sina viltkameror vid åtlarna och en massa underbara kakor innan det till sist var farväl. Så det blev en sen hemfärd mot Kalmar och den söndag som innebar villavisningar, lite mer jobb och sedan bara underbart hemmahäng med matlagning och lite läsning.

Ok tänker du – det var ett skittråkigt blogginlägg utan varken röd tråd, lärdom eller slutkläm. Den iakttagelsen stämmer perfekt för det är kanske just det som är grejen ibland (plus att jag inte hade något speciellt att skriva den här gången 😊).

Resan till Falkenberg som mötesplats var sent inplanerad, spontan i sitt upplägg och blev otroligt trevlig, lördagens bägge besök likaså. Söndagen innebar i och för sig några jobbtimmar som vanligt, men resten av dagen fick rulla på ungefär lika ostrukturerat som det här inlägget. Livet kan vara fantastiskt och det är rätt viktigt att stanna upp vid den tanken oftare. Det sägs (evolutionärt) att vi människor inte är gjorda för att vara lyckliga utan bara för att uppleva och reproducera oss… Så då är det rätt skönt med omänskliga helger likt denna. Tacksam tar jag klivet in i en ny vecka.

Pontuz Löfgrens namnsignatur