Bloggen

En politisk kameleont?

Skrevs den 6 september 2017

Nu har vi kört vår kampanj Mäklarmatcha under några veckor och vi har fått en fantastisk respons! Våra filmer på Facebook har visats över 100 000 gånger, och ofta går folk som har sett filmen vidare till vår hemsida för att lära känna oss ännu bättre – jättekul.

Vi har fått många sköna kommentarer från kunder, vänner och faktiskt även en hel del cred från reklamfolk och kommunikatörer. Jättekul. Sedan kommer det alltid en och annan avvikande åsikt när vi gör något och så även den här gången. Det som är mest fascinerande (och beklämmande) är klockslagen då mejl och kommentarer oftast når oss. Vanligtvis på helger efter midnatt.

Genom åren har jag blivit lite immun mot sådant här – jag tycker mest synd om de som sitter och lägger energi på den ena dumma kommentaren efter den andra. Folk som inte känner mig eller oss och som aldrig har haft med oss att göra. Och jag lovar er att det är en salig blandning av människor, från alla yrken och samhällsskikt.

Det är också rätt fascinerande hur de som mejlar placerar mig på den politiska skalan. De som står längst ut på den rödaste vänsterkanten tycker att jag är en kapitalist, medan de som å andra sidan befinner sig på den bruna högerkanten tycker att jag är sjukt vänstervriden. Slutsatsen av detta måste väl vara att jag är rätt normal, och att mina ställningstaganden kanske inte passar in överallt och inte finns i ett och samma partiprogram.

Den här veckan kommer jag att ta ställning. Jag, och företaget, kommer ta ställning för att man ska få älska vem man vill. Att alla är lika mycket värda oavsett kön, sexuell läggning, religion, ursprung eller funktionalitet och ska behandlas med samma värdighet som vi själva vill bli behandlade. Det är därför vi kommer att medverka i Prideparaden som avgår från Elevatorkajen mot Stortorget på lördag klockan 13. Jag hoppas vi syns på vägen!

En politisk kameleont?s namnsignatur