Bloggen

En tidsparadox

Skrevs den 1 maj 2019

Påsken är överstökad och Valborg likaså. Veckor hackas upp och snart har jag knappt koll på vad som är vardag eller helgdag. Men det gör inte så mycket. För oss mäklare flyter det nämligen lätt ihop eftersom arbetet ofta förläggs på just de dagar då de flesta andra är lediga.

Vi är mitt uppe i en intensiv period just nu, då det som vanligt är många som vill förbereda sina bostadsförsäljningar i en tid då omgivningarna och trädgårdarna är som vackrast samtidigt som försäljningen helst ska hinna bli klar innan vi går in i en kanske lite lugnare semesterperiod. Semestrarna är ju faktiskt bara åtta-nio veckor bort.

Jag tycker att den här tiden på året – som jag så gärna njuter av – går så hiskligt fort. Det är inte bara jobb och helgdagar (med allt vad det innebär socialt) som ska hinnas med. Det är dessutom många aktiviteter kring barnen och det sista köret innan terminen är över.

Och som om inte det vore nog är jag i slutfasen av mina förberedelser innan det äntligen är dags för ytterligare en Ironman nu den 11 maj. Och det som är så konstigt med allt detta är att det är nu som jag får mest gjort; tar ín flest nya uppdrag, säljer bra, tränar strukturerat, umgås med min underbara familj och mina sköna vänner – och mår som allra bäst.

Dygnet har 24 timmar och det finns så mycket som så många skulle kunna plocka bort för att få ett innehållsrikt liv. Att förvalta tiden är en utmaning, liksom att förvalta livet… eller så är det kanske helt enkelt samma sak? För mig är utmaningen att fylla livet (och kalendern) med saker som jag mår bra av – jag är på rätt väg och under ständig förbättring!

Pontuz Löfgrens namnsignatur