Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

p[email protected]

En vecka full av wow-upplevelser

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-05-02

Desto äldre jag blir ju mer sällan kommer de här wow-upplevelserna. Det kan jag förstås tycka är tråkigt, men jag blir samtidigt desto gladare när de väl kommer. De här händelserna är ofta skillnaden som gör skillnaden i olika sammanhang och det har varit några wow i veckan – jag tänkte berätta om ett par av dessa.

I skrivande stund är det faktiskt bara fredag av den enkla anledningen att huvudparten av er som läser bloggen gör det i tryckt media. Och på grund av Valborg har jag en lite tidigare deadline än vad jag brukar ha. (Ni som vill följa min vardag dag för dag gör det bäst på Instagram under pontuzlofgren)

Jag lovade i mitt förra blogginlägg att jag skulle rapportera lite från mitt husbygge på Mallorca. Jag har dock inte varit där ännu – ska dit om en stund – så det får bli ett inlägg på Instagram istället. Förhoppningsvis blir det en av veckans wow-upplevelser, men osvuret är bäst…

Hur som helst: i lördags morse, förra veckan, bestämde jag och mina två äldsta döttrar (minstingen var såklart och vann en danstävling i en annan del av landet) vid frukostbordet att vi skulle hitta på något. Beslutet föll efter två minuters diskussion på Malmö. Malmö för shopping, mys och provkörning av en Tesla.

Sagt och gjort – innan halv nio var vi på väg. Och Teslas mottagande var som väntat proffsigt, datoriserat och lätt att tycka om. Ni som är lite insatta i bilvärlden (själv är jag egentligen rätt ointresserad) vet att detta är en elbil som byggts för framtiden. Det pratas om 50 mils räckvidd på en laddning, självkörande bilar och fulländad teknik.

Hur var det då? Wow! Så häftigt! En bil som gör noll till hundra under fyra sekunder utan ett ljud, alla funktioner sköts via en ”Ipad” och det häftigaste av allt: jag råkade komma åt spaken som gör att bilen kör själv (det kanske inte är helt ok ännu men en liten olyckshändelse händer ibland). Så sjukt häftigt. Utan att jag rör något följer bilen den rutt jag har lagt in på navigatorn. Den väljer själv avfart i rondellen, byter fil vid avfarter, följer alla trafikregler, saktar ner och stannar vid stoppskylt utan att jag rör varken ratt eller pedaler. Framtiden finns här redan! (Shoppingen med tillhörande lunch på ett soldränkt lilla Torg i Malmö var för övrigt också fantastisk.)

I onsdags körde vi en kundaktivitet på Tvättcenter i Färjestaden. Vi bjöd alla på biltvätt mellan 18 och 19, grillade korv, hade en DJ som spelade skön musik och serverade kaffe i den bilkö som ringlade sig lång utanför Tvättcenters område. Ett hundratal (!) bilar smög igenom tvättunneln som på ett pärlband och kom ut skinande rena med passagerare som sken som solen.

Att se ett företag agera som de gör på Tvättcenter i Färjestaden är även det en wow-upplevelse. Organiserat, strukturerat och så otroligt kundorienterat. Kul! Ni som väljer att tvätta bilen på Tvättcenter under maj månad får dessutom ett finfint erbjudande från oss.

Nu närmar det sig Valborg på Mallorca med husesyn, visningar, cykel, någon lat timma i solen och faktiskt åter i Sverige du läser detta. Snart är det dags att möta Eduardo, min byggare i Spanien. Och säger han mañana en enda gång till så ska han få höra en hel del svenska ord som hans mamma inte kommer att tycka om…

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare