Bloggen

En vecka i 180

Skrevs den 2 april 2010

Hoppsan - där stack den här veckan. En måndag med intressanta förhandlingar i Kalmar. En tisdag i Stockholm med fler förhandlingar från nio på morgonen till elva på kvällen... på engelska. Första planet hem till Kalmar på onsdagen och visningar till sena kvällen. Torsdag till Växjös hetaste mäklarkontor. Lunchen i bilen till Kalmar och två nya hus in till försäljning på eftermiddagen.

Hem sent igen. Idag är det långfredag och jobb på förmiddagen. Lördag take off för Mallorca och fem dagar med visningar för frusna nordbor.

I veckan har diverse mäklare hävdat i media att det är ett lugn på marknaden och mindre folk på visningarna. De är välkomna att börja hos oss om de känner att de behöver mer att göra - det känns som om vi kör treskift för tillfället. Nästa helg börjar vi också med lördagsöppet.

Vår manöver att ge ut en egen tidning som bilaga till Kalmarposten är en given succé. Den har gett ett större tryck på telefonerna och våra kunder får en stark marknadsföring. Och det verkar som om vissa av de andra mäklarna fattat grejen och hängt på. Vi fortsätter i Östran efter veckans förhandlingar och försökte även nå en öppning med Barometern, men där verkar de klara sig utan oss... men kanske når vi fram även där till slut.

Det finns mäklare i Kalmar och Växjö som kommer att svälta ihjäl om de inte ändrar strategi. Hur kan man tycka att man är så dålig så man i princip jobbar gratis och då givetvis ger sina kunder en kass produkt? Förlorarna är till sist kunderna som får dålig marknadsföring, dåligt tränade mäklare och mäklare med dålig utbildning. Skärpning!

Vi begärde drygt 3,2 miljoner för en bostad och fick ett bud på 2 miljoner! Jag frågade om kunden menade allvar med sitt bud. Kunden tyckte att jag drev upp priserna i stan och att 2 miljoner var rätt pris - de hade allt följt marknaden och sett vad andra mäklare fått för liknade bostäder. Affären slutade på nästan 3,5 miljoner. Hoppsan, sa Bill - Bu, sa Bull.

Jag tror att Mattias slog två prisrekord i veckan. Återkommer med vilka när alla villkor uppfyllts.

Önskar alla en Glad påsk/Pontuz

 

En vecka i 180s namnsignatur