Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ren.se

Endast jag är vaken

2009-12-24

Julafton har gjort sitt intåg. Klockan har precis passerat midnatt. Allt är tyst i huset och jag kan se tillbaka på en typisk julvecka. En julvecka i min värld är att hinna med åtminstone en julavslutning - i år blev det Junies i Hossmos vackra kyrka. Varmt, trångt och gulligt - precis som det ska vara. Och så julklappsutdelning med personalen... alltid lika svårt att ge något som passar alla.

Julveckan är relativt lugn men vi hann faktiskt med att lösa en affär igår vid 17-tiden - en bra avslutning före jul.

Ett antal trevliga måltider med en del samarbetspartners hanns också med - det blev ett och annat julbord även i år. Hamnkrogen blev årets vinnare. Vilket driv Mike har fått på stället. Folkligt och trevligt såväl dag som kväll. Med en human prisnivå har Mike med personal gjort Hamnkrogen folklig och ändå med hög klass på både mat och service.

Julklappsinköpen sköter min fantastiska hustru vilket jag är väldigt tacksam för. Uppesittarkvällen har inneburit provsmak av skinkan med tillhörande gröt. Alltid roligt att sitta med barnen och höras deras förväntningar på julen. Fidelie som är två år pratar om Tomten konstant. Linnie som är åtta förstod för många år sedan att Tomten var fejk. Junie som är sex har varit tveksam ett par år men nu är det inget snack om att Tomten är en halvtaskig amatörskådis. Så för Fidelies skull blir det Tomte i några år till. Hur blir det sedan?

Gick några ärenden på stan igår. De blickar jag mötte kunde passa in i vilken thriller som helst. Hoppas dessa blickar får tindra imorgon när lugnet infunnit sig hos de flesta.

Min förhoppning inför julafton är att så få människor som möjligt behöver sitta ensamma. Själv önskar jag mig snälla (det brukar de vara) barn och en lugn jul - då är jag glad.

Önskar er alla en riktigt god jul

/Pontuz