Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Ensam är…svag

Ulrika HjortUlrika Hjort, fastighetsmäklare 2015-02-25

Då var det dags för mig att få en vecka med er – eller rättare sagt ni med mig. Jag heter Ulrika Hjort och är en av kontorets fastighetsmäklare. Jag jobbar främst med villor, fritidshus och nyproduktion.

Jag har varit föreningsmänniska i hela livet, tycker om att engagera mig och har varit med i flertalet föreningar genom åren. Idag är jag ordförande i två föreningar, kassör i Mäklarsamfundet Småland/Blekinge och hemsidesansvarig för Kalmar RC.
Jag har två barn och just nu håller vi på för fullt med förberedelserna för den lilla grabbens klassdisco, för att få ihop pengar till den bokade klassresan till Böda Sand i juni. Jag har haft förmånen att ha mina barn i klasser där nästan alla föräldrar varit delaktiga, alla på olika nivå. Och om alla gör lite så når vi målen, och visar också barnen att vi når det vi vill om vi gör saker tillsammans efter bästa förmåga. Det gamla ordspråket ”ensam är stark” tycker jag att vi kastar iväg så långt att vi aldrig hittar det igen, det är tillsammans man når långt. Och dessutom har man mycket roligare på vägen.

Det är så vi jobbar på vårt kontor. Tillsammans är vi tolv personer som vill nå våra uppsatta mål och hjälpa våra kunder. Jag tror vi har märkt att de dagar, månader och år som vi hjälpt varandra är de gånger vi mått bäst och nått mest framgång. Pontuz brukar säga att om vi klonade oss och tog en bra sak från varje person skulle vi ha en ”sjuhelsikes” mäklare, men det är vi ju redan. Vi gör det vi är bäst på, lånar lite av det som kollegorna är bäst på och jobbar oss på det sättet framåt, mot nya mål, och ger våra kunder den bästa tjänst som vi kan erbjuda.

När jag få en stund över tränar jag. Jag har alltid hållit igång med någon sport – allt från gokart, basket och gruppträning till gym och motionssimning. Jag har tävlat i många år och har nu hittat en sport som man verkar kunna hålla på med hur länge som helst: triathlon. Jag har hållit på i fem år och deltagit i minitriathlon, sprintdistans, olympisk distans och medeldistans (en halv Ironman). Till sommaren håller jag och några andra träningstokiga i träning för triathleter – både nybörjare och erfarna är välkomna!

Ulrika Hjorts namnsignatur

Ulrika Hjort, fastighetsmäklare