Bloggen

Ett allmänbildat Lamm

Skrevs den 20 mars 2010

Torsdag kväll. Telefonen ringde någon gång efter 21 då jag satt uppkrupen i soffan. I andra luren hördes, på bred Öfvre Östermalmsdialekt, en glad stämma som tillhör min vän Peder Lamm. Han hade kört ett evenemang med våra kollegor på Svensk Fastighetsförmedling (en kopia av det som vi körde för två år sedan, med skillnaden att vi fått ihop över en miljon till välgörenhet).

Så det var att hoppa i brallorna och ge sig in till stan. Det är inte så mycket vi kan erbjuda kl 22 i Kalmar en torsdagskväll men den gode Ernesto lovade att hålla köket öppet tills vi blev nöjda. Och det var vi någon gång efter midnatt.

Peder är ett socialt geni. En underbar människa med en allmänbildning som slår de flesta. Han har studerat konstvetenskap, historia och bebyggelsehistoria och har arbetat på Auktionshuset Bukowskis sedan skolåren. Inte riktigt mina ämnen, vilket gör det än mer intressant. Lägg där till alla resereportage och teveprogram så blir repertoaren rätt bred. Det blev en höjdarkväll med mycket skratt, anekdoter, lite gott vin och bra mat.

Jag skrattade kanske inte riktigt lika mycket när klockan ringde 06.00 och det var dags att pallra sig upp eftersom jag skulle plocka upp Kalmargänget för stormöte i Växjö. Ett fullspäckat program kombinerades med individuell coachning av varje mäklare. Året har börjat bra och nu ska vi se till att hålla tempo hela året. Individuell säljcoachning är en del i detta. Nu lämnar vi inget åt slumpen. Vi ska ligga många steg före våra konkurrenter i år också.

Intresserad av att följa oss dygnet runt, sju dagar i veckan? I veckan kan du gå med i vår facebookgrupp, som även kommer att kopplas till Twitter. Vi finns där människor idag vill hitta oss - de sociala medierna är en del i detta.

Lördagen har inneburit korv- och pinnbrödsgrillning med fru och barn i en vårsol som stundtals ville tränga igenom molntäcket. Fick mejl av Henke (Boxer-Roberts originalfigur), som stolt berättade om sin 14 kilometers löprunda. Det dåliga samvetet tvingade på mig löparskona och iPoden slogs på. Hade en tanke på 14,1 km men 106 kg mäklare fick inse att han inte är byggd som en kenyan så det blev strax under milen.

Veckans grej: Vi fick mejl av en kund som lämnat in sin bostad till försäljning hos en kollega i Kalmar. När huset legat till salu i fem dagar ville de byta mäklare och anlita oss istället. Då har det nog inte funkat speciellt bra. Jag tror nog det var nytt rekord.

Önskar er en skön helg!

 

s namnsignatur