Bloggen

​Ett energiskt normaltillstånd

Skrevs den 25 juli 2023

Är du en person som mediterar? Då vet du att när sessionen avslutas kommer ofta instruktionen: ”Det är dags att avsluta meditationen och återgå till ditt normala tillstånd. Ta med dig den här stunden in i dagen med all den energi den givit dig”. Känner du igen det? Precis så känner jag nu när jag kommit hem till Kalmar igen efter några semesterveckor på Mallorca. För jag har verkligen varit i nuets bubbla – kanske en av de mest energipåfyllande semestrar jag haft. Jag har verkligen njutit med familj och vänner på ett sätt jag sällan har gjort tidigare. Jag har i och för sig saknat mina långa träningsrundor (varit lite småskadad) i de fantastiska Tramuntanska bergen… eller är det kanske just därför som jag kunnat vara mer i nuet? Jag har inga större tävlingar att förbereda mig inför, utan fokus har varit att ge må bra-kontot så mycket input som möjligt. Det känns som om jag lyckats.

När barnen åkt hem efter ett par veckor bestämde jag och Eliz att det skulle bli en ny strand och en ny restaurangupplevelse varje dag. Trots att jag haft boende på Mallorca i 17 år finns det så otroligt mycket att upptäcka – inte minst sommartid. Men när man inte orkar kan det vara enkelt att hänga på de redan upptäckta pärlorna.

Men vi ville inte nöja oss, och vi fann nya underbara stränder som vi nådde efter långa promenader (det finns tydligen nära 150 vackra stränder på ön) och vi har fått hänga på den lilla lokala bykrogen med bara ”locals” för att nästa dag sitta på en rooftop mitt inne i Palma. Mmm – jag älskar verkligen denna ö på så många sätt.

Däremot höll jag på att klanta till det ordentligt på vägen hem. Jag kollade informationsskärmarna när vi kom till Palma flygplats. Copenhagen Terminal D och Gate 98. Snyggt så. Men hade jag kollat mer noga så hade jag sett att det går tre plan till Köpenhamn inom 15 minuter. D98 var SAS och vi skulle åka hem med Norwegian.

Jag insåg mitt misstag när boardingen redan pågick så det blev en rejäl språngmarsch till Terminal C och Gate 60 där vårt plan skulle lyfta inom kort. ”Helt kört” var min första tanke, men vi bestämde oss för att ge det en chans. Det är en bit mellan dessa gater och dessutom var det den tid på dygnet då det är som mest tryck på flygplatsen. Vår räddning var att Norwegian-planet var försenat och boardingen just hade börjat. Det är ju inte heller precis kallt i Sydeuropa just nu så vi var svettblöta på riktigt när vi väl kom fram – men vi kom fram.

Vi kom också fram till Kalmar och jag längtade verkligen till att såklart träffa barnen igen och alla vänner här hemma men faktiskt också att få börja jobba. En spännande höst väntar och det är riktigt många och roliga uppdrag som ska ut på marknaden. Det sägs ju att man ska skaffa ett jobb man inte behöver ta semester ifrån och även om jag tycker att jag har det (älskar verkligen mitt jobb) så ger miljöombytet friska perspektiv på mycket som ligger där på livets palett.

Jag avslutar dagens inlägg med tre sköna citat som jag älskar så här i semestertider;

"Success means doing the best we can with what we have. Success is the doing, not the getting; in the trying, not the triumph. Success is a personal standard, reaching for the highest that is in us, becoming all that we can be." – Zig Ziglar

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”Confucius

"You don’t close a sale, you open a relationship if you want to build a long-term, successful enterprise."Patricia Fripp

Pontuz Löfgrens namnsignatur