Bloggen

Farväl till havet

Skrevs den 10 september 2011

En vecka susar så snabbt förbi – många gånger för att det är härligt mycket att göra. Och denna vackra höstvecka har varit just en sådan. En av anledningarna är fantastiskt positiv, nämligen att köparna är tillbaka på marknaden som jag tidigare nämnt. Veckan bjöd på många avslutade affärer, så både mäklare och assistenter har haft fullt upp.

Mitt i allt detta skulle jag få in en Stockholmresa, ett par intervjuer, lite mentorskap och - eftersom jag är dansk konsul - dessutom se till att alla trevliga danskar som bor kring oss får möjligheten att rösta. Som tur är så fungerar Adriana alldeles utmärkt som "konsulassistent" och ser till att valsedlarna hamnar där de ska.

Är ni sugna på en föreläsning som ger inspiration och som visar att "alla kan"? Mitt tips är att boka Marie Johansson. Det är lättsamt, hennes ord kommer från hjärtat och jag lovar - hennes ord träffar också er direkt i hjärtat. Hon har gjort en häftig resa genom livet, till att idag vara en av sin åldergrupps främsta triathleter i Sverige. Läs gärna hennes blogg mariestraningsblogg.wordpress.com

Stockholm visade sig från sin bästa sida. Vackert väder, inga köer, flyg upp och hem i tid. Dessutom möten som ger goda och trovärdiga människor hopp om framtiden.

Jag började lördagen med simträning i Sundet. Hoppade i ett Kalmarsund som inte direkt var febersjukt. Uuuuh, vad kallt. Jag är ingen erfaren simmare men att bada och frysa om öronen var en ny, och kanske inte så behaglig, upplevelse. Det blev trots detta drygt två kilometer havssimning - förmodligen årets sista simpass i Kalmarsund. Jag har dessutom hunnit med några styrkepass och ett löppass i veckan.

Testade mitt "Voltaren-knä" ordentligt i fredags och tydligen var det inte någon större fara med knäet efter mitt intåg på Guldfågeln Arena, utan det höll för ett rätt skapligt intervallpass. Mitt tränande har gett viss effekt - jag har tappat tretton kilo på drygt ett år, vilket känns fantastiskt skönt och det gör att jag tycker all träning är lättare idag. Eller som dottern Junie så vackert uttryckte det häromdagen: "Pappa, jag kom till och med ihåg hur du såg ut som fet". Tack för den älskling, men jag har faktiskt bara varit lite tyngre än andra - inte fet!

Världens bästa grek fyller år idag. Grattis Mike - du är en underbar person och vän!

Vad som händer i Kalmar FF verkar många undra, när ett antal spelare lämnar klubben till förmån för andra svenska klubbar. Jag tror det handlar om att fascinera och väcka nyfikenhet. Kalmar FF är - och ska kanske vara - ett lag som är ungefär som vår stad. Trevlig att vara i, snyggt och prydligt, tryggt, inget överflöd av pengar men de allra flesta har det rätt ok.

Det räcker för en del men det räcker inte för alla. Det är inte konstigare än att många av våra duktigaste företagsledare och människor flyttar till storstäderna eller till andra läder för att jobba. Det finns fler trevliga städer, med häftigare arkitektur och miljö, med mer kapital att ta del av, större möjligheter - men också större risker.

Fotboll på elitnivå är idag ingen rörelse för idealister, vi kan tycka vad vi vill men det är ett faktum. Det är en värld där de som erbjuder de mest spännande lösningarna får de bästa spelarna. Så det gäller att det finns människor som kan paketera FF på ett fascinerande sätt och dessutom lyckas att sälja in detta "paket" på rätt sätt. De behöver vara duktiga förhandlare, duktiga affärsmän.

Ibland är det förmodligen rätt att släppa en spelare och chansa på en omeriterad - och ibland kan det vara rätt att satsa rejält på en eller flera spelare/tränare för att på så sätt göra FF spännande och attraktivt. Om FF har de egenskaperna idag vet inte jag, men jag känner Svante & c:o plus många i styrelsen. Och jag är rätt säker på att så många kompetenta människor har en strategi med det de gör idag. Så vi som sitter på läktaren ska nog bara ha lite tålamod...

Nu är det dags att ta hand om Kalmars goaste snickare med familj som snart kommer hem på middag.

Önskar alla en fortsatt skön helg

Bästa hälsningar/Pontuz

Farväl till havets namnsignatur