Bloggen

Feta katter fångar inga möss

Skrevs den 22 oktober 2013

Tänk att jobba i en miljö helt utan konkurrens. Att vara dominerande på grund av att det bara är du där. Inte för av att du är väldigt duktig utan för att det helt enkelt inte finns någon annan. En sådan situation gör lätt att du stagnerar. Att du inte utvecklas. Att du inte når nya nivåer – helt enkelt för att ingen pressar dig till den nivå som skulle vara bra för din omgivning, för det samhälle du lever i. Hu, så tråkigt!

Ungefär så styrs Kalmar idag. Jag tar inte ställning till om de gör ett bra eller dåligt jobb - det jag vill belysa är att de skulle säkert göra ett bättre jobb om någon utmanande dem. När vi i Kalmar sedan läser och framför allt hör om vad som händer hos till exempel Moderaterna så blir man ju inte så lite orolig. Oavsett om du är röd, grön eller blå så är den nuvarande situationen inte till gagn för någon. Det är dags för oppositionen att snabbt plocka fram en stark ledare. Inte för att jag tar ställning till höger eller vänster utan för att jag är säker på att det skulle leda till ett mer expansivt Kalmar.
Pontuz Löfgren AB har länge varit Kalmars ledande mäklare. Vi har samtidigt varit måna om att utveckla mäklarbranschen, att gå före, att pröva nya vägar. Men om vi hade varit helt utan konkurrens och samtidigt saknat den drivkraften så hade mäklarmarknaden i vår region sett helt annorlunda ut. Nu har vi konkurrens av andra duktiga fastighetsmäklare, vilket gör att vi alltid måste vara på tå, alltid måste vara på topp. Det är till gagn för oss, för våra konkurrenter och framför allt för alla som anlitar mäklare i Kalmar med omnejd. Och så borde det vara även i politiken.

Jag var i Stockholm och besökte Friends Arena förra veckan i samband med VM-kvalmatchen i fotboll. En imponerande arena men en riktigt dålig infrastruktur kring arenan. Men det blir nog bra när hela området är färdigbyggt.
Är Stockholm även denna vecka, på utbildning i två dagar. Den som inte vill bli bättre slutar också att vara bra - veckans motto.

Mäklartemperaturen på kontoret har varit hög i veckan. Marcus gjorde "best week of the year", Mattias likaså. Bostadsrättstjejerna Åsa och Eva-Karin fortsätter att köra på som tåget. Henke går mot en rekordmånad. Ulrika plockar hordar av folk till Varvsholmen. Och därtill har vi fyra underbara tjejer på kontoret som ser till att vi mäklare har en fantastisk service, att våra kunder alltid möts av ett leende och att våra evenemang flyter på som ett rinnande vatten.

På torsdag kommer Thomas Bodström till vår Välgörenhetsgala. Enligt mitt tycke den mest spännande gästen så här långt. Kanske inte klackarna i taket men säkert otroligt intressant. Kalmarsalen klockan 19.00 på torsdag. Välkomna!

Det är snart november och dags att ta tag i triathlonträningen på allvar. Jag kör fyra-fem lätta pass per vecka just nu. Styrka, yoga, rörlighet och något långpass löpning. Jag behövde den här återhämtningsfasen för att framför allt vila mentalt. Nu får dock träningen börja styras mot renare triathlongrenar. Mer löpning, cykel inomhus och favoritsysselsättningen simning. Jag är helt säker på att jag inte var fisk i mitt förra liv... Jag har dock något knas i foten som måste kollas upp innan intensiteten kan ökas ordentligt.

Henrik Rydström gör sin sista säsong som aktiv i Kalmar FF. Detta meddelades i veckan. Frågan är om inte Henke var den siste elitspelaren med klubbkänsla. Anbuden kanske inte har haglat över honom, men jag vet att han haft chansen att representera andra klubbar och alltid valt att stanna i Kalmar FF. Hoppas klubben har förstånd nog att nyttja Henkes erfarenhet i en annan roll inom föreningen. För både Henriks och Kalmar FF:s skull.

Jag tänder en brasa, det blåser och regnar. Det är höst kring Kalmarsund...

s namnsignatur