Bloggen

Flygfärdig x 2

Skrevs den 9 juni 2020

Tick tack, tick tack – att tiden rusar iväg och åren går kan man se på barnen, påstås det. Och om det stämmer börjar jag bli gammal på riktigt. Det är nämligen bara gamla föräldrar som har barn som tar studenten och på onsdag gör min äldsta dotter precis detta. Jättekonstigt – jag tycker ju inte att det var särskilt länge sedan som jag själv sprang ut på Staggs trappa med mina mjukt fjuniga vänner. Jag kommer ihåg att det var en riktigt fin dag med champagnefrukost och grejer. Kvällen var säkert också kul.

Jag ska inte vara pinsam och skriva speciellt mycket om Linnies utspring på onsdag, mer än att jag är sjukt stolt då hon valde en väg som kanske inte var helt väntad med två föräldrar som var typiska Stagnister… Hon tar studenten som Kaggnist efter tre år på tekniskt program och har börjat peka ut riktningen mot Chalmers.

Fortsätt med ditt driv, din energi och ditt ambitiösa sätt så kommer du precis dit du vill i livet! För mig blev det precis tvärtom. Jag skulle bli vad som helt utom mäklare (min pappa var mäklare). Vi får se vad jag ska bli när jag blir stor…

Efter en kanonstart på juni verkar veckan gå i glädjens tecken. Studentfirande på onsdag och därefter utbildning och sommaravslutning med kontoret på fredag, då vi rundar av ett riktigt bra första halvår trots rådande omständigheter.

Är man som jag dessutom jobbnördig finns det också anledning att glädjas åt alla fantastiska uppdrag vi får in för tillfället. Det är ett stort förtroende vi får varje gång ni som kunder ger oss i uppdrag att förmedla er viktigaste affär. Vi bär det med stor stolthet och gör allt för att alla parter ska bli nöjda.

Den här veckan hoppas jag dessutom att vi har en nykläckt mäklare på kontoret. Duktiga Kim har klarat sin sluttenta och inväntar nu bara sin registrering för att kunna hoppa ur traineeskalet där vi har ruvat honom i 18 månader innan det nu äntligen är dags för honom att bli flygfärdig. Stort lycka till nu Kim, och fortsätt bara vara lika ambitiös som du varit under traineetiden!

Pontuz Löfgrens namnsignatur