Bloggen

För dom som väntar

Skrevs den 10 mars 2019

(Det här är bloggen som tyvärr inte lades ut i förra veckan - sorry) Just nu är jag inne i en vecka som handlar om tillfredsställelse och tacksamhet på många plan. Jag har en underbar helg bakom mig där jag fått umgås med mina anställda och där jag dessutom haft möjlighet att även träffa deras fantastiska respektive.

Mäklaryrket är ett väntande för alla som lever med en mäklare eller med en anställd på ett mäklarkontor. Det är många sena kvällar, helgjobb och man ska i princip alltid vara anträffbar. Givetvis behöver man inte låta sig leva på det här viset men om man vill vara framgångsrik i vår bransch så är det som i det flesta andra branscher – det är bara att gå ”all in”. Och det gör mina anställda till hundra procent. Konsekvensen blir förstås att de som stöttar vid sidan om måste ha ett fantastiskt tålamod. I helgen fick jag möjlighet att visa min uppskattning för dessa väntande själar vilket kändes skönt och var fantastiskt trevligt.

Nu ikväll (onsdag) ska vi åter få genomföra bland det viktigaste vi gör på företaget varje år: vår Välgörenhetsgala. Ikväll gästas vi av den karismatiske Paolo Roberto. Superentreprenör, tevekock, programledare, kampsportare, skådespelare… Men resan har inte varit spikrak så det kommer att bli en intressant kväll där vi först får höra om Paolos liv och där vi sedan ska få en lektion i bättre leverne. Har du inte köpt biljetter ännu (150 kronor som går oavkortat till vår fond för barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar) så finns det möjlighet att göra det direkt på plats ikväll. Klockan 19.00 kör vi igång.

På lördag är det Kalmar Guldfest – stadens egen Oscarsgala. Och vi håller tummarna för att juryn för ”Årets Marknadsförare” finner vårt koncept som det mest genomarbetade och innovativa. Vi är stolta och förhoppningsfulla.

När prisceremonin är över och galakvällen förmodligen nått sin kulmen avviker jag och sätter mig i bilen. Jag räknar med att nå Norrköping någon gång mellan ett och två natten mot söndag för att sova några timmar och sedan vara på plats söndag morgon när yngsta dottern börjar sina förberedelser redan halv sju inför söndagens danstävling (de bor dock i Norrköping lördag-söndag). Som stolt Discopappa är kalendern aldrig tom.

Önskar alla en skön vecka!

Pontuz Löfgrens namnsignatur