Bloggen

​För kärleks skull

Skrevs den 8 november 2022

Tyvärr har jag nog sumpat mina chanser att bli hedersmedlem i Miljöpartiet efter min senaste vecka i luft och på väg. Men jag hoppas att de kan förlåta mig, för jag har verkligen gjort det för kärlekens skull. Och jag försöker att bara äta kött en gång i veckan så kanske är jag lite förlåten?

Jag tog bilen till Arlanda mitt natten för avfärd mot Junie och Mallorca klockan sex på morgonen. Några dagar senare blev det flyg från Mallorca till Arlanda för att vara med Fidelie på danstävling i två dagar (plus möten i Stockholm). Jag for hem från Stockholm/Uppsala sent i torsdags kväll för att jobba på fredagen och senare på eftermiddagen dra till Linnie i Göteborg för att hjälpa henne med en lägenhetsrenovering. Därefter åter hem mot Kalmar i lördags kväll.

Som tur är älskar jag mina timmar i bilen, det är lite terapi att färdas genom natten. Jag varierar lärande ljudböcker med kloka poddar, radio och bara mina egna stilla tankar. När jag reser till eller tillsammans med någon av mina döttrar känner jag dessutom en otrolig meningsfullhet. Det är ju faktiskt det här som livet till mångt och mycket handlar om – att finnas där när man behövs. Så mitt miljösamvete blev lite sotigare men mitt pappahjärta lite rödare.

Från det viktigaste i livet till en annan baby som kommer högt på min lista – nämligen företaget och vår personal. Efter att Barometern publicerat ett lite större bostadsreportage förra lördagen blev det lite oroligt i leden. Kanske lite väl öppenhjärtigt släppte jag in reportern (som gjorde vad han skulle) på vårt morgonmöte, och var man inte med på det mötet eller känner till hur allt fungerar hos oss så kanske man fick en svettdroppe i pannan och undrade om jag har ett förflutet som yrkesmilitär i en diktatur.

Enligt min personal framstod jag som en tyrann. Aj då. Nog för att jag ställer krav, men bilden av ledarskapet blev kanske lite väl skruvad. Mina medarbetare var inte speciellt störda av sakinnehållet i sig, men hur det kunde tolkas blev jobbigt eftersom vissa utomstående läste bibeln som djävulen själv.

Det fina var att personalen mest var orolig för hur jag skulle framstå utåt, vilket jag uppskattar dem för. Jag kan därför lugna alla med att jag högaktar min personal som jobbar hårt och är Kalmars mest kompetenta mäklargäng, som presterar i grupp i nationell toppnivå år efter år och definitivt får ta raster 😊 Men om vi har (som den här måndagen) en arbetsuppgift med en deadline så behöver vi ibland jobba på lite effektivare, vilket var poängen…

Yttre påverkan kan många gånger vara påfrestande om man jobbar hos oss. Vi har alltid ögonen på oss och om några illasinnade hittar blottor vill de gärna nypa till lite där om de kan. Men det här lilla ståhejet har i alla fall lett oss in på en bra diskussion internt, som säkerligen utvecklar oss och lär oss nya saker – framför allt mig som ledare.

“Vi är vad vi brukar göra. Mästerskap är alltså inte en handling utan en vana.” /Aristoteles

Pontuz Löfgrens namnsignatur