Bloggen

​Försenat och folktomt i Frankfurt

Skrevs den 1 mars 2022

Förra veckans inlägg handlade om mitt ”andningshål deluxe”. Men ibland kan det andningshålet även bli ”stresshål deluxe”. För visst hade vi fantastiska dagar med bra väder och en massa äventyr, så vi åkte nöjda och glada ut mot flygplatsen i tisdags eftermiddag. Planet var tydligen lite försenat men vi kände ingen stress eftersom vi skulle flyga via Frankfurt hem och där hade vi hela två timmar före den sista biten mot Köpenhamn. Två timmar som vi tänkte nyttja till lite middag, så att vi skulle kunna köra direkt mot Kalmar när vi väl landat på Kastrup 23.30.

Men den där lilla förseningen blev en halvtimme, som blev en timme och sedan kom beskedet på klingande tyska: planet hade fel på en dörr och det skulle dröja ytterligare en timme innan vi kunde lyfta. De där lugna två timmarna vi skulle ha på Frankfurts flygplats hade blivit exakt noll. I mitt huvud kalkylerade jag snabbt med att de nog flyger in tid mellan Frankfurt och Köpenhamn eftersom vi är sena, så vi landar nog 15–20 min före vår avgång 22.00 och kommer att hinna ändå… men vi landade exakt 22.20. Orkar inte!!

Men ok – bara att gilla läget. Lufthansas personal var fantastisk när vi kom in på den gigantiska, men nu folktomma, flygplatsen i Frankfurt. Vi blev snabbt hjälpta med ombokning till Köpenhamnsplanet 07.55. Detta innebar buss 23.00 från flygplatsen till hotell, incheckning 23.30, göra sig i ordning, försöka sova lite, väckarklockan på 05.20, buss till flygplatsen, incheckning 06.30 och upp i luften igen.

Vi landade vid tiohugget i Köpenhamn och började sedan bilandet hem mot Kalmar. Alla möten fick bokas om till torsdag och fredag vilket gjorde en kontrollerad vecka lite mindre kontrollerad. Sent onsdag eftermiddag kom jag in på kontoret med fyra-fem timmars sömn i kroppen. Därefter ett veckoslut som gick i 200 kilometer i timmen.

Med bakgrund av detta är det väl ingen jätteöverraskning att ett halvt glas rödvin i soffan i fredags kväll räckte som sömnmedel redan innan barnprogrammen var slut på teven. Hur som helst blev veckan fantastiskt bra med facit i hand och jag fick en helg hemma med riktigt sköna träningspass, bra visningar, underbart väder med vårkänsla och härligt umgänge med vänner – världsklass, även om mitten på veckan höjde pulsen något.

Nu ger vi oss in i en ny spännande vecka som innehåller möte med min coach Magnus Helgesson (som även föreläser i Kalmar på c/o Markets invigning på Varvsholmen), hockey i Oskarshamn med grabbarna på kontoret på tisdag och förmodligen en sväng till KIFAB Arena på onsdag för att kika på duktiga FBC Kalmarsund som vi stolt sponsrar. På fredag är vi matchsponsorer till Kalmar HC–Nybro Vikings (vi är även stolta sponsorer till Kalmar HC) och i helgen anordnar vi Vamos Padel Tour, som blir regionens största padeltävling. Dessutom ska vi göra en massa köpare och säljare jättenöjda. Nämnde jag något om att jag ibland behöver ett andningshål deluxe 😊? Tur att jag jobbar med det roligaste jag vet och att jag gör det tillsammans med underbara människor. Och på tal om människor så har jag en lite överraskning nästa vecka…

Var rädda om er!

Pontuz Löfgrens namnsignatur