Bloggen

​Från höstmys på Mallis till segerdans i Uppsala

Skrevs den 7 november 2023

Så var då höstlovet äntligen här, och jag och min Eliz bestämde oss för att tillbringa det i vårt ”andra hem” och andningshål: Port Adriano på Mallorca. Tillsammans med några av barnen gav vi oss iväg på en långweekend som skulle komma att fyllas av solsken och sköna dagar.

Vi möttes av sensommarvärme (nästan 25 grader) när vi landade, vilket gjorde att vi kunde njuta av både stranddagarna och poolhänget. Hösten på Mallorca är en särskild tid. Klimatet är fortfarande varmt och behagligt, men öns landskap förändras gradvis. Trädens löv börjar skifta färg till varma toner av rött och gult, och det finns en känsla av lugn och frid i luften till skillnad mot sommarmånaderna som är lite mer intensiva.

Det kom i och för sig en lite mer mulen dag, som vi spenderade med shopping i charmiga Palma. Att få uppleva provinshuvudstaden under hösten är en skön upplevelse och en perfekt tid att strosa runt. Gatorna är mindre trånga, även om det fortfarande är en hel del folk, och hösten skapar en avslappnad atmosfär.

Efter några dagar av avkoppling var det i tisdags dags för mig och Fidelie (resten av gänget stannade på Mallorca) att ta det sena kvällsflyget till Arlanda och sedan vidare med taxi till Uppsala för den årliga tävlingen Mega Dance Weekend.

Mega Dance Weekend pågår i fem dagar och samlar tävlingsdansare i olika klasser från hela landet. Våra två tävlingsdagar var intensiva och nervkittlande som vanligt. Fidelie deltog på onsdagen i genren Slow Duo, som är lite mer precision, uttryck och elegans än discon. Hon och hennes danspartner Thea levererade en fantastisk prestation och vann välförtjänt. Torsdagens tävlingsdag med Disco Solo – som egentligen är hennes paradgren – håller vi utanför historieböckerna den här gången.

Torsdag kväll tog vi tåget från Uppsala till Kalmar efter ännu ett par härliga pappa-dotterdagar, trots torsdagsdebaclet. Vi kom hem natten mot fredag och här hemma var det full fart på kontoret. Vi har fått in många spännande uppdrag som snart ska ut på marknaden, vilket känns som en lovande fortsättning efter en riktigt bra oktobermånad.

Den söndagsmorgon jag just nu avnjuter är därför en välbehövlig stund av lugn. Jag sitter här i mina pyjamasbyxor och arbetar från sängen med en kopp kaffe bredvid mig. Helgen kommer att innebära administrativt arbete, umgänge med vänner och ett försök att njuta av hösten… vilket aldrig har varit min paradgren.

Må väl och fortsätt följa mig dagligen på Instagram, @pontuzlofgrenmaklare

Pontuz Löfgrens namnsignatur