Bloggen

Från Vasaloppsträning till Mallis

Skrevs den 23 november 2010

Ibland blir jag lite trött på människor som är malliga för ingenting. Nu har det hänt igen. Gustav Vasa åkte aldrig Vasaloppet… och det berättar de nu, efter att jag kört eländet två gånger helt otränad och som omväxling nu börjat träna inför mitt tredje lopp.

Det verkar enligt den här artikeln som om han färdades i häst och vagn. Ingen dåtidens he-man med andra ord. Fast det känns i och för sig betydligt behagligare att träna inför loppet nu. Jag ska bara hitta en kuse som orka dra mig, Rosenlund och Boxer-Robert.

Jag körde ett rätt tufft pass på Malkars i lördags. Rätt häftigt när den ena efter den andra av mina anställda dök upp på gymmet. Sambandet mellan att vara i fysisk god kondition och göra bra resultat på jobbet är hundraprocentigt. Och om vi ska summera 2010 så måste vi varit i mycket god kondition hela året.

Jag lovade att laga middag hemma i lördags. Körde en liten fuling och svängde förbi duktige kocken Ulrik på Calmar Hamnkrog. Tre deciliter sås inhandlades - och vilken sås! Hamnkrogen måste vara outstanding i stan just nu. Och vilken middag det blev!

I ett par veckor har jag nu nämnt att vi håller på att skriva historia på företaget. Innan veckan är slut har vi gjort det och det är ni som kommer få veta det först.

Jag gjorde en deal med Rix FM, som behövde lite annonsörer till sin nya nattsatsning "Gerts värld - din röst i natten". Jag borde kanske ha anat att vissa inslag kommer att vara rätt suspekta men programmet har i alla fall en trevlig radioreklam. 

Många väljer att vänta med att sälja sina bostäder till efter helgerna. Helt fel strategi. Det är nu ni ska sälja. Nu när utbudet är litet och köparna finns kvar i samma omfattning som resten av året. Litet utbud - högt pris.

Just nu snöar det i sidled och från alla håll på min lilla ö. Och eftersom det har regnat i samma riktning de senaste fyra dagarna känns Mallorca mer rätt än någonsin.

Snart presenterar vi hela tre nya mäklare på vårt Växjökontor. Vi har hittat en uppställning som kommer bli oslagbar och vi kommer presentera en överraskning som Växjömarknaden kommer älska - och som våra konkurrenter kommer bli bleka av... Vi har dubblat våra marknadsandelar på ett år. Jag tror att vi kan öka med lika mycket till under 2011.

Jag tänkte ändra lite här på bloggen snart. Istället för att många mejlar sina kommentarer till mig släpper vi snart fram ett kommentatorsfält. Jag är tacksam om ni är lika snälla i fortsättningen...

Nu är det packdags inför kontorets Mallorcaresa. Vi åker mot Kastrup onsdag natt. Det känns vanskligt nu när vädret tydligen tänker spela oss ett spratt. Väl där har vi ett fullspäckat program och det ska bli så otroligt kul att åka till "mitt andra hem" med det här gänget.

Kommande bloggar kör vi mer eller mindre "live" från Mallorca. Hörs då!

All the best/Pontuz

Från Vasaloppsträning till Malliss namnsignatur