Bloggen

Frustrerad vid sidlinjen

Skrevs den 16 augusti 2017

Jodå, jag fick smaka lite på stämningen. Men jag fick inte uppleva den där känslan som ett adrenalinpåslag innebär och jag får inte heller kliva in i ”bubblan”. Jag är i en fas då det svänger humörmässigt just nu.

I helgen skulle det blivit Cykelvasan för min del, men knäets ovilja att läka efter operationen gjorde att jag fick vara ”teamchef” istället. Att färdas i bil närmare 70 mil, vara i tävlingsområdet med över 10 000 cyklister, höra speakern skicka iväg startgrupperna, se de fokuserade blickarna längs banan och uppleva målgångarna i Mora var faktiskt skitjobbigt. Jag saknar tävlingsmomentet så det skriker i hela kroppen. Nu är vi dessutom inne i Ironmanveckan, den vecka som jag de senaste sex åren har betraktat som en av årets bästa. Stämningen, planerandet, fokuseringen… att helt enkelt att vara i Ironmanbubblan. Den bubblan får jag stå jämte i år. Och det svider det med. Rejält!

Men jag har fått vara på plats under Cykelvasan och jag kommer att få vara med även på Ironman med support, stöd och förhoppningsvis lite goda råd till de jag har omkring mig. Det är också att delta. I alla fall nästan. De som håller på med den här typen av tävlande – som tar mycket tid från allt det där andra som kallas livet – behöver ju stöd från människor i sin närhet. Nu får jag vara det stödet och det känns faktiskt riktigt bra. Det är ju faktiskt lite det som livet handlar om – att finnas där för någon som ibland finns där för dig.

Detta är viktigt, oavsett vilket sammanhang det gäller, och det finns många att följa och stötta på lördag: vår egen Mäklar-Alex, Prestations-Jonas, Storebror… och så då Duracell-Johan, som bestämde sig i onsdags(!) för att köra. Tio dagars förberedelser med andra ord. Tur att han fick lite cykelträning under Cykelvasan i lördags.

Om vi släpper träningstankarna lite och pratar bostäder så finns det ett skapligt gottebord på pontuzlofgren.se just nu. Frågan är om en mäklarbyrå i den här landsänden någonsin har presenterat ett likande utbud. Jag kan bara ödmjukast tacka för ert förtroende!

Jag önskar alla en fin vecka! Och vi syns väl på Ironman på lördag… på läktaren.

Frustrerad vid sidlinjens namnsignatur