Bloggen

Fullspäckat Deluxe

Skrevs den 25 november 2012

Det var någon gång i början på min mäklarbana, för sisådär 20 år sedan (hu, så länge jag har hållit på), som det var vedertaget för en mäklare att jobba lågintensivt december-januari. Vad hände med det? Efter ”normalgoda” september och oktober börjar det helt plötsligt att accelerera.

En fullspäckad vecka är till ända och jag laddar batterierna för en vecka som i så fall väl kan kallas fullspäckad deluxe. På måndag kommer 500 personer och lyssnar på mitt samtal med Patrik Sjöberg, på tisdag ska en av Sveriges främsta föreläsare få oss att utvidga avståndet ytterligare till våra konkurrenter och på onsdag ska jag trotsa havets krafter (prognosen säger just nu 5 grader, molnigt och svag vind - tyvärr svänger det snabbt på Kalmarsund) för att bege mig ut med spekulanter till Dämmans fyr för en sista visning. Till sist en avslutning på veckan som förhoppningsvis resulterar i att två stora bostadsrättsprojekt kommer igång snart. Dessutom ska vi försöka hinna med allt det där andra som hör mäkleri och företagande till - plus lite träning. I like it a lot! Den som sitter still har tråkigt, var det någon som myntade.

På tal om träning så undrar många hur jag tränar. Ungefär så här såg det ut förra veckan, som var en "återhämtningsvecka": Tisdag löpintervaller kl 05.30. Onsdag cykelintervaller (inne) kl 05.30. Torsdag löpintervaller på lunchen. Fredag eftermiddag simning en timme och sedan ombyte till 15 km löpning. Lördag cykel (ute) fyra timmar distans. Söndag simning en timme. Jag citerar den danska författaren Carl Scharnberg "Du säger att du inte har tid. Frågan är: vad vill du använda din tid till?"

Söndag kväll och en dag med fyra bra visningar är till ända. Det är kul att se att vi får bra respons på vår marknadsföring vilket drar folk till våra visningar. Allt fler inser att det är ett bra tillfälle att handla med det ränteläge som råder nu och som det förmodligen ser ut ett antal år framöver.

Det börjar sättas upp julbelysningar i såväl trädgårdar som på stan nu. Allt ljus behövs verkligen, så det gör mig inget att folk tjuvstartar lite. Traditionen med julbelysningar är ju rätt gammal har jag fått lära mig. Att använda ljus för att lysa upp granen går tillbaka till åtminstone mitten av 1700-talet. Tvåhundra år senare var traditionen utbredd - först i Tyskland och sedan i Nord- och Östeuropa. En gammal (i dubbel bemärkelse) historielärare tyckte att detta var viktigt vetande och det satte sig tydligen.

Nähe hörrni - Dags att krama kudden!

Önskar alla en härlig vecka/Pontuz

Fullspäckat Deluxes namnsignatur