Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Alex: Magiskt i Miami

2018-01-31

2018 är igång och målen är redan spikade, och detta på ett annorlunda resmål. Miami, Florida stod för värdskapet när hela konstellationen Löfgrenz anlände till Fort Lauderdale förra lördagen. Agendan var som vanligt noggrant planerad med ett lärorikt innehåll men även för egentid och reflektion.

Tidigt söndag morgon begav vi oss mot The Everglades för att sväva runt de cirka miljonen hungriga alligatorer som huserar i nationalparken. Efter lunch och sammanträde bjöd vi in oss till South Beachs underbara strand och strandpromenad. Med 25 grader i solen och lite svalare bad i Atlanten  njöt vi av att tillsammans klarade målet för 2017 och belönats med en kickoff med rejäl twist.

Tidig förmiddag dagen därpå fick vi besök av två aktiva fastighetsmäklare i Miami. En rejäl föreläsning i amerikansk förmedling, affärsmässighet, priser och "super-high-end-market" levererades på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Två norska killar köpte till exempel precis en takvåning på första parkett mot havet för blygsamma 25 000 000 dollar. Så det kanske inte är så konstigt att Florida har dragit till sig runt 45 000 registrerade fastighetsmäklare på en hyfsat begränsad marknad - där de flesta av dem dessutom saknar utbildning. Nej, då har jag det bättre hemma i Kalmarregionen där människor vet vilka vi är, vad vi representerar och att vi är experter på det vi gör.
Vi hann förstås även med att njuta av varandras sällskap under middagar, strandhäng, promenader, en selfie utanför Miami Ink på 13th and Washington, shoppingrundor och långa cykelturer. Trots att vi tillbringar så mycket tid med varandra i arbetet så lär man känna varandra och svetsas ännu tajtare utanför kontoret och utan mäklaruniformen. Miami var magiskt och resan ultimat på många sätt. Kanske "nödlandningen" i Shannon på Irland under hemresan sänkte betyget en aning. Eller så är det bara Mr flygrädd, a.k.a. Mr Sundstedt, som känner så...
Sen kan jag förstås inte låta bli att vara lite förbannad på vädergudarna som töade bort min förhoppning om några mil i längdspåret inför Vasaloppet och min sons enda pulkasnö lagom till att jag kom hem

2018 är igång hörni! Och med ett fullständigt späckat schema, både privat och i arbetet, är jag och vi övertygade om att detta år kommer bli det bästa hittills!