Bloggen

GÄSTBLOGGARE ÅSA: MINA VÄNNER

Skrevs den 10 maj 2017

Hej bloggen, Åsa här! Vi har startat året på ett helt fantastiskt sätt och våren ser ut att följa samma stigande kurva. Mina kompisar här innanför den blå dörren är verkligen ambitiösa och duktiga. De är också mycket mer än bara mäklare, administratörer eller chefer. Därför tänkte jag göra en liten närmare presentation av mina PPJ, polare på jobbet. Korta presentationer över hur jag ser på människorna jag nästan träffar mer än min egen familj. Håll till godo!

Madeleine – Madde är min absoluta bästis här på kontoret. Hon har alltid en kram över om det skulle behövas. Det finns ingen i Kalmar som är så duktig på service och har ett gott bemötande som just Madde. Madde möter ni i receptionen, hon är assistent åt Henric och Marcus.

Alexandra – Tillsammans med Madde i receptionen jobbar vårt senaste tillskott Alexandra. Tjejen som under sin studietid haft ungefär 300 olika jobb, lite överdrivet. Och det beror inte på att hon fått sluta gång på gång, tvärtom! Hon är galet driven, nyfiken, ambitiös, duktig och i samma klass som Madde när det kommer till kundbemötande. Jag är väldigt glad över att Alexandra valt att jobba hos just oss.

Jacob – Jake har jobbat som administratör åt Pontuz och Mattias under tiden som han har förkovrat sig. I juni ska Jacob själv ut på mäklarfältet. Med sin lugna, roliga och härliga personlighet kommer han bli en omtyckt och ofta efterfrågad mäklare. Jake har många strängar på sin lyra – han lirar gitarr, sjunger och i sommar göra han en halv Ironman.

Tina – Bokstäver och långa texter är inget för Tina. Däremot är hon riktigt duktig på årsredovisningar, debet och kredit. Chef över företagets ekonomi samtidigt som hon är administratör åt Selma och mig. Jag hade aldrig presterat försäljningsmässigt som jag gör om jag inte hade haft Tinas support. Förutom att hon har ett ytterst smittande skratt så är hon en stjärna på padeltennis.

Mattias – Från Öland kommer kontorets snällaste och gladaste. Han skrattar högre och oftare än alla andra och bjuder gärna på spontansång vid kopiatorn. Förutom att han lägger många timmar på att sälja hus så är han sedan en tid brinnande ordförande i Kalmar FF. 

Ulrika – Att det här är ett hurtigt kontor på sina håll har väl knappast kunnat undgå er som känner oss. Hurtigast av alla är Ulrika! Hon springer, simmar och cyklar samtidigt som hon säljer villor och nyproduktionsprojekt. Har jag en byggteknisk fråga är det Ulrika jag vänder mig till allra först.

Henric – Kontorets pastor brukar vi kalla Henric. Det går liksom inte att tycka illa om pastorn. Tålmodig, lugn, ambitiös, högpresterande och väldigt omtänksam. Jag förstår varför kunderna tycker om honom. 

Marcus – Effektiv, kunnig och korrekt. Låter det tråkigt? Marcus är allt annat än tråkig. När vi sammanställer våra kundundersökningar är det Marcus som ligger i topp! Ursprungligen från Oskarshamn men hans år i Stockholm har gjort att han allt som oftast växlar från Oskarshamnsdialekt till en utpräglad Stockholmska.

Alex – Kontorets främsta Ironman – i sin debut 2016 hade han mage att komma före chefen i mål. Förutom att springa snabbt så är han begåvad med ett ordförråd utöver det vanliga, ibland är det dock bara han själv som förstår orden som kommer ut ur hans mun. Alex är vår mångsysslare, han har kompetens att förmedla villor, fritidshus och bostadsrätter.

Selma – Med sitt oförstörda och orädda sätt har hon kommit in och dominerat mäklarmarknaden redan sitt första år. Hon har bestämt sig för att göra det lilla extra i alla affärer och för alla kunder. Det är just därför som hennes skrivbord svämmar över av alla presenter hon får från nöjda kunder. Jag gör något så spännande som delar kontorsrum med Selma. Det kräver sitt tålamod – förutom att sälja många bostadsrätter så är hon nämligen också en jäkel på att prata mycket. Väldigt mycket!

Mirata – Det var Mirre som uppfann Excel. OK, det kanske inte är är riktigt sant men här har vi en riktig vän av raka linjer, ordning och reda. Ibland kan det reta gallfeber på oss andra men det är en himla tur att Mirres extrema ordningssinne finns. Det är hon som styr upp oss mäklare, projekten, kontoret, chefen, avtalen, telefonin, köksordningen, kaffemaskinen, städningen… Ja ni förstår, hon har stenkoll på precis allt!

Adriana – Liksom Mirata har vi i Adriana en tjej med en förkärlek för ordning. Adriana är administratör åt Alex och Ulrika. Förutom administratör är hon också reseledare.  När vi är iväg på våra resor är det hon som samlar ihop flocken och förser oss med biljetter och dylikt. Tur är väl det, annars hade vi nog inte kommit hem helskinnade allihop från kickoffer och utflykter. En riktig samordnare alltså.

Bruno – Jag har ett stort intresse för bild, text och form. Och när jag blir stor vill jag bli lika duktig som vår mästerfotograf Bruno. Här har vi en kille med en fantastisk kreativitet och ett riktigt skarpt öga för bild. Över Bruno vilar inga problem eller ledsamheter, allt går att lösa i hans värld! En väldigt god egenskap.

Pontuz – Ja, då var det bara hövdingen kvar. Pontuz är en chef som ställer väldigt höga krav på sina anställda men han är också en chef som backar upp och står upp för sina anställda i precis alla väder. Han har en förmåga att plocka fram det bästa ur var och en av oss och han har hela tiden en ambition att vi ska utvecklas såväl i vår profession som privat. Om han är jobbig som chef? Svaret är ja (fast säg inte till honom att jag skrivit det). En jobbig chef är en bra chef, och det bästa är att han hela tiden vill lyfta oss och få oss att nå upp till de mål vi själva satt.

Så nu vet ni vilka jag har att göra med om dagarna. En salig blandning av personligheter, egenheter och kompetenser. Det är ett gäng som jag allt som oftast tycker väldigt, väldigt mycket om. Men visst kan jag emellanåt undra vad det är för cirkus jag hamnat i =)

Den här veckan följer ni mig på våra sociala medier, @pontuzlofgrenab. Njut av våren där ute, det ska jag göra!

GÄSTBLOGGARE ÅSA: MINA VÄNNERs namnsignatur