Bloggen

Gästbloggare Åsa: Nyanställd – fast ändå inte

Skrevs den 14 mars 2018

I april 2017 blev jag nyanställd på Pontuz Löfgren AB. Nyanställd efter sex år som medarbetare på Pontuz Löfgren AB. Låter det krångligt? Det var det egentligen inte.

Efter drygt tretton år som framgångsrik bostadsrättsmäklare kände jag i både kropp och knopp att jag var färdig med yrket, i alla fall för nu. Jag brann fortfarande fullt ut för mina kunder och ville ge dem allt och lite till. Men någonstans långt där bak fanns en ilande känsla av att orken, lusten och lågan liksom brunnit ut. Jag insåg att om jag ska jobba 60, 70 och ibland 80 timmar i veckan måste jag ha den brinnande lusten i ryggen hela tiden. Och på ett sätt kände jag mig sorgsen över att lusten hade tagit slut, mäklaryrket är ju så väldigt roligt! I synnerhet när du trivs så bra med både kollegorna och kunderna.

Så jag och Pontuz hade många både långa och korta samtal om hur vi skulle gå vidare med min anställning. Han kände till mitt brinnande intresse för färg, form, inredning och bild. Tankar plitades ner på ett papper och vips blev det bestämt – från och med sista april i fjol stod det därför ”stylist/fotograf/ansvarig för sociala medier” på mitt visitkort. Ett visitkort som det i tretton år hade stått ”registrerad fastighetsmäklare” på.

Jag är fortfarande registrerad mäklare och mäklar faktiskt också lite då och då. Nuförtiden fyller jag dock till största delen mina dagar med stylingkonsultationer, stylingar och fotograferingar. Dagarna är välfyllda och det bästa är att jag har väldigt roligt igen. Lusten och gnistan kom tillbaka! Jag njuter av att jag får vara kreativ, att jag får hjälpa till och att jag fortsatt har väldigt många kundkontakter.

Med ett års facit i hand så inser jag att jag inte hade behövt vara så rädd för att byta inriktning och att jag inte hade behövt oroa mig så mycket för ”vad ska folk tänka?”.  Idag är jag stolt över att jag vågade ta steget och satsa på mig själv och mitt välmående. Idag är jag en betydligt gladare och piggare Åsa – och det är värt allt för mig och min familj. Och vem vet, kanske kommer mäklargnistan tillbaka. Då ändrar vi väl bara titel på det där visitkortet igen? Svårare än så behöver det inte vara, tänker jag. Kunskapen finns ju kvar, jag har bara toppat min kompetens med både styling och fotografering.

Nu har jag som sagt varit på mitt ”nya” jobb i snart ett år. Och det tänkte jag fira med att gå hem och ”vila” ett år. För visst är det väl bara vilodagar som mammaledig..? Vi hörs om drygt ett år igen – tack för nu! Se till att njuta av livet och bestäm dig för att göra det du tycker är roligt, det gör jag!

Åsa

PS. Den här veckan kan ni följa mig på Instagram: @pontuzlofgrenab och @pontuzlofgrenabhomestyling DS.

Gästbloggare Åsa: Nyanställd – fast ändå intes namnsignatur