Bloggen

Gästbloggare Henric: höstlov, partnerskap och slutspurt

Skrevs den 8 november 2017

I skrivande stund är det söndag kväll och barnens höstlov är till ända. En riktigt mysig höstvecka, som med hjälp av svärföräldrarna har möjliggjort ledighet för barnen. En visningsfri helg ägnades åt trädgårdsarbete tillsammans med sonen Ivar. Som tur är älskar Ivar att hjälpa pappa med allt – så även att kratta löv, ta in trädgårdsmöbler och köra till Tegelviken med mängder av återvinning. Det är kvalitetstid far och son emellan som jag verkligen värdesätter, även om allt tar tre gånger så lång tid…

Helgen har även inneburit starten på mitt och sambons sovrumsprojekt. Gammalt ska ut och nytt ska in. Vi har tömt, rensat, sålt och skänkt alltifrån byråer och inredning till kläder. Hjälp, vad man har sparat på saker som nu dök upp ur sina gömmor! Många skratt blev det under rensningens gång. Jag hittade bland annat min gamla skidoutfit från gymnasiet (20 år sedan!). Och hade det inte varit för sambon hade den fått ligga kvar i klädkammaren – den kan ju vara bra att ha om till exempel min andra skulle gå sönder… Genom att kolla in alla solglasögon jag köpt på mig genom åren kunde jag också konstatera en viss modeutveckling. Dessa fick nu ta plats i barnens utklädningslåda…

De kloka säger att det man inte har använt under de senaste två åren har man heller ingen användning av – ett råd jag från och med nu ska försöka följa!

I våras blev det klart att jag fick den stora äran att bli Pontuz partner. Detta har vi haft en dialog om en längre tid och nu är vi äntligen där, vilket känns grymt kul och otroligt inspirerande för mig. Efter tio år som anställd är jag inne i ett nytt kapitel i företagets historia och det förtroendet tackar jag Pontuz för. Under åren har jag lärt känna min chef mycket väl och det finns inte många jag känner som har en sådan vilja, passion, kunnighet och företagsamhet som Pontuz. Han är en man som jag har stort förtroende och än mer respekt för. Tillsammans ska vi nu hjälpas åt att framgångsrikt styra företagets skuta vidare in i framtiden.

Även om vi börjar närma oss slutet av året så är det nästan en sjättedel kvar och vi har många affärer som ska påbörjas och avslutas. Jag roade mig med att titta på föregående års statistik för november och december, då vi hade 81 avslutade affärer. Även i år är målsättningen att vi ska landa på en sådan siffra. De som bestämt sig för att sälja sin bostad börjar mer och mer förstå att det inte behöver vara vårsäsong för att få huset sålt, utan att detta även är fullt möjligt under årets alla månader och årstider.

Förutom våra traditionella hus- och bostadsrättsförsäljningar sitter vi nu med några fantastiska nyproduktioner, och planerar hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra samarbetspartners att sälja. Det är en ära för oss att få dessa uppdrag och att få vara med under resans gång!

Efter årsskiftet och under hela 2018 kommer vi att presentera flera olika typer av nyproduktioner, som samtliga är unika boenden i olika stadsdelar av Kalmar. Vi kommer även att ha säljstart för etapp två i Ekerum på Öland samt för fjorton sjö- och naturnära tomter i Oskarshamn. Men innan vi ser fram emot ett nytt och mycket spännande år ska vi avsluta den kvarvarande sjättedelen av 2017 på ett riktigt bra sätt, tillsammans med våra underbara uppdragsgivare/säljare/köpare.

Om ni vill kan ni följa mig under veckan på våra sidor på Facebook och Instagram där jag kommer att lägga upp bilder. Jag önskar er alla en härlig novembervecka – ta hand om er!

/Henric

Gästbloggare Henric: höstlov, partnerskap och slutspurts namnsignatur