Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Jacob: Årets första sommarmånad?

Jacob GustafssonJacob Gustafsson, fastighetsmäklare 2018-06-07

Då var vi inne i juni månad. Årets första sommarmånad, sägs det… Men i år måste sommaren ha kommit tidigare än så med tanke på det fantastiska väder vi har haft de senaste veckorna. I vilket fall kan vi nog vara överens om att sommaren är här. Ett tydligt tecken på det är alla examensfester, studentskivor och skolavslutningar som ligger runt hörnet för många. Förra veckan var jag själv på en examensfest då min vän Mats avslutade sin utbildning och nästa vecka ska jag fira min kusin Ellen som tar studenten.

Det är härligt att se den glädje – och även en del lättnad – som infinner sig när man äntligen har gått i mål efter många års slit av skolarbete. Två av mina bästa dagar så här långt i livet är just när jag tog studenten och när jag tog examen efter min mäklarutbildning. Obeskrivligt lyckliga dagar som öppnar upp nya vägar för framtiden, men samtidigt en stor tomhet när man lämnar något bakom sig. Det är väl som den gamla klyschan säger: ”varje slut är en ny början”.

På tal om avslut så är det snart dags för den årliga sommaravslutningen här på kontoret. Jag har förmånen att få sitta med i kontorets trivselkommitté tillsammans med Alexandra, Tina och Madde. Tillsammans med Pontuz brukar vi spåna ihop roliga aktiviteter för våra kollegor och den här gången är det alltså sommaravslutning som står på schemat. Än så länge är detta en hemlighetsfull dag, men vi hoppas och tror att den kommer bli uppskattad av våra kära kollegor. Mer om detta kommer säkert i ett framtida blogginlägg.

Att sommaren är här innebär också att vi börjar närma oss semester. Med en intensiv jobbperiod i bagaget ska det bli skönt att få vila upp sig några veckor med lata dagar i solen, umgås med vänner och familj och kanske ta ett dopp i det blå (jag är en riktig badkruka, så jag lovar inget). Kostymen åker av och solhatten åker på. Det blir säkert en och annan golfrunda och givetvis lite tevetittande när vi ska heja fram Sverige i fotbolls-VM.

För några veckor sedan blev jag och min sambo husägare. Ett nytt steg i livet som också innebär nya sysslor i vardagen. Gräsklippning, ogräsrensning, målning med mera.  Ja, mycket ska hinnas med men det är kul att vara husägare. Framför allt har jag utvecklat mina matlagningskunskaper. Jag blir mer och mer grillberoende likt Fredde Schiller i Solsidan. Men det hör väl till huslivet?

Ha en go vecka och en härlig sommar! 

Jacob Gustafssons namnsignatur

Jacob Gustafsson, fastighetsmäklare