Bloggen

​Gästbloggare Johanna: Välkommen in!

Skrevs den 4 februari 2020

”Välkommen, får jag bjuda på en kopp kaffe?” Den frågan får ni när ni kommer innanför portarna på Pontuz Löfgren AB, där jag är den första ni möter. Mitt i kärnan av kontoret, redo att serva er på bästa sätt.

Jag som möter er heter Johanna Carlsson, kommer från Smålands västra sida och är 31 år – mitt i livets bästa ålder, om jag får säga det själv. En virvelvind med mycket energi och som gillar fart och fläkt.

För cirka tio år sedan flyttade jag och min man Christoffer hit eftersom jag skulle plugga idrottsvetenskap i några år, sedan skulle vi ju flytta tillbaka till Smålandsstenar där vi senast bodde. Men så blev inte fallet. Vi köpte hus i Rinkabyholm, bytte högskola mot jobb och fick vår första son samtidigt som den där flytten kom längre och längre bort. Och flera år senare bor vi kvar i Rinkabyholm med de två sönerna Ville och Valter, 6 respektive 1 år – och som vi trivs.

När jag inte är på fotboll eller umgås med familjen bjuder vi gärna hem vänner och familj på en härlig bit mat och spel. Spel och tävlingar är för övrigt något vi lever för i vår familj – den där lilla tävlingsdjävulen har präglat mig mycket, då jag är lekledare i fingerspetsarna – något kollegorna fick bli varse resan på januarikickoffen…

Jag har nu arbetat hos Pontuz i lite mer än en månad men det känns som om jag varit här mycket längre. En känsla jag tar som ett kvitto på att det här är helt rätt, inte minst eftersom alla mina nya kollegor verkligen har välkomnat mig med öppna armar. Jag har tidigare träffat Pontuz en hel del på mitt förra jobb då jag arbetade som säljare/medlemsrådgivare och receptionist på Malkars träningscenter här i stan. Redan där dök tanken upp på hur häftigt det vore att få jobba på Pontuz Löfgren AB en dag. Och här är vi nu, några år senare!

Eftersom jag i grund och botten är utbildad florist har jag också varit en sväng i blomsterbutikernas värld, och även där är det kundservicen som drivit mig. Däremot kände jag under mammaledigheten i somras att jag ville mer än så. Och nu känns det helt helt självklart att det är precis här jag ska vara.

Jag har egentligen ingen erfarenhet av fastighetsbranschen så det här är något helt nytt för mig, vilket känns otroligt spännande. Min styrka har jag inom service och mötet med kunden, det är där jag tänker briljera.

Min tjänst har egentligen från början varit väldigt öppen, med en stor möjlighet för mig själv att verkligen påverka. Något som jag uppskattar mycket då jag som person inte vill stå still utan hela tiden vill utvecklas både professionellt och personligt. Och klyschigt eller inte – jag lär mig verkligen något nytt varje dag med otroligt kompetenta och drivna kollegor bredvid mig.

Det som känns extra bra och spännande är att jag får vara med ifrån början av Pontuz 2.0. Ett nytt kontor, ny motivation men med samma fantastiska duktiga mäklare, assistenter, fotografer och alla andra. Och jag får vara med och sätta min prägel – det känns väldigt ärofyllt att få den möjligheten.

Så när jag nu lägger upp fötterna på soffkanten och tänker på vilket fantastiskt år jag har framför mig, kan jag inte annat än att le. Tack Pontuz för ordet, nu laddar vi för ny vecka med många nya möjligheter.

​Johanna Carlssons namnsignatur
  • ​Johanna Carlsson
  • Kundkoordinator och receptionsansvarig
  • 070-339 84 29
  • [email protected]