Bloggen

Gästbloggare Madeleine: Vi som alltid finns på plats

Skrevs den 2 december 2015

I snart sex år har jag jobbat som mäklarassistent och administratör i vår reception på Västra Sjögatan. Här möter vi våra kunder som ska sälja eller köpa en bostad. Och ingen dag är den andra lik. Allt medan tiden bara rusar förbi.

Vi startar alltid arbetsdagen med en gemensam frukost. Eftersom vi är så många och alla är ute på sina uppdrag under dagen så är detta den enda gången som vi ses allihop. Det är en mysig stund med intressanta samtal, diskussioner och glada skratt.

Mitt arbete är i huvudsak att assistera mina mäklare Henric och Marcus med material till intag, värderingar, visningar med mera. Då gäller det att vara strukturerad, noggrann och kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Det är en trygghet för mäklarna att vi assistenter alltid finns på plats och kan hjälpa till.

Jag trivs jättebra med mitt jobb – det är stimulerande att jobba på ett företag som hela tiden växer och där vi samtidigt har väldigt roligt på vägen. Det bästa av allt är mina kollegor och våra trevliga kunder. Tack för att ni förgyller min vardag!

Jag bara älskar december månad. Vi julpyntar i våra hem, bakar pepparkakshus och gör julkorv och fina kroppkakor. Och det viktigaste av allt: vi umgås med våra nära och kära. När jag och min sambo går kvällspromenaden med vår hund Molly njuter jag av att det lyser i allas hem med stjärnor och slingor.

Mitt i allt detta tänker jag på allt som händer i världen. Vi har den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, bombdåd, klimatförändringar som kan förstöra framtiden och djur som utrotas. Men var och en kan bidra, och jag är både glad och tacksam för alla som kom på vår välgörenhetsgala i Kalmarsalen. Ni hjälpte oss att få in 80 000 kronor, som oavkortat gick till Stadsmissionen och till barn och ungdomar i vår närhet som har det svårt. Tack – och fortsätt vara rädda om varandra!

Gästbloggare Madeleine: Vi som alltid finns på platss namnsignatur