Bloggen

Gästbloggare Mattias: Kärlek, fastigheter och fotboll

Skrevs den 8 juni 2016

Nu är det ett tag sedan ni fick följa min vardag senast och mycket har hänt sedan sist, där den största händelsen är att jag har blivit ordförande i Kalmar FF. Det är ett riktigt hedersuppdrag att få leda Kalmar läns största förening och ett av Kalmars starkaste varumärken.

”Hur tänkte du?” ”Det är ett riktigt självmordsuppdrag!” ”Hur ska du hinna med?” Det är frågor jag fått och fortfarande får. Men jag tänker inte så. Visst vi kom på 13:e plats i Allsvenskan, gjorde ett underskott på nästan 16 miljoner och äger en Arena som kostar oerhört mycket pengar. Så det är en stor utmaning som kräver mycket arbete och mycket energi, men jag skulle aldrig ta på mig uppdraget om jag inte såg någon lösning. Och det gör jag.

Det finns många likheter mellan det jag älskar mest – att hjälpa människor att byta boende – och att leda en elitförening. Men det finns också många olikheter, vilket gör det så spännande. Som mäklare söker du ofta media för att förse dem med intressant information och för att skapa rubriker. Som ordförande i KFF blir du jagad av media och försöker undvika rubriker. Som delägare i Pontuz Löfgren lägger du en budget med oerhört positiva siffror, i KFF hamnar budgeten på minussiffror. Men den slående likheten är att få jobba med de absolut främsta i sitt skrå i Sverige och att varje dag ha viljan att prestera på toppnivå. Det är en ynnest att få verka i den miljön.

Framgångståget Pontuz Löfgren AB tuffar vidare i en osannolik och rolig takt. Att varje dag få komma till denna arbetsplats är få förunnat och ger en oerhörd energi. Här är jag delägare och delaktig. Pontuz och Mirata leder den vardagliga verksamheten medan jag kan fokusera på mäkleri och de strategiska besluten i företaget. Det är på samma sätt med mitt uppdrag i Kalmar FF: att inte peta i vardagliga göromål utan istället påverka och leda det långsiktiga arbetet.

Så vem är jag? Är jag mäklaren Mattias Rosenlund, eller är jag Kalmar FFs ordförande Mattias Rosenlund?

Jag är helt enkelt Mattias Rosenlund. En jordnära och äkta ölänning som ger allt varje dag för att lyckas med det jag åtar mig. Jag är en lyckligt gift man, med två fantastiska barn som ger mig all den trygghet som behövs för att orka prestera. För mig är den tryggheten helt avgörande för att jag skall kunna prestera. Att Hanna har stått ut med mig i 25 år är en prestation i sig och en evig kärlek.

Du måste våga för att lyckas och lämna trygghetszonen. Jag vågar och jag vill. Om jag sedan lyckas får andra bedöma, men en sak är säker – jag är lycklig!

Gästbloggare Mattias: Kärlek, fastigheter och fotbolls namnsignatur