Bloggen

Gästbloggare Mirata: Googla!

Skrevs den 25 april 2018

När åttaåringen här hemma vill förklara något som vi ”gamla” inte förstår brukar han säga – Googla! Så jag kollar mångt och mycket med Google. När det var vår tur att byta boende så frågade jag därför vad jag ska tänka på när jag ska flytta. Google svarade 1. Flytthjälp, 2. Flyttanmälan, 3. Flyttpacka. Det stod däremot inget om 1. Rensa, 2. Rensa och 3. Rensa. Att vi skulle ha så mycket saker i vårt källarförråd hade jag aldrig trott. Vi har tydligen rensat så pass bra uppe i lägenheten att allt "råkat" hamna i förrådet.

Nästa fråga till Google: Var det sommaren som kom till helgen? Den meteorologiska definitionen av sommar är att dygnsmedeltemperaturen varaktigt är minst 10 grader. Kanske är det inte sommar riktigt än, men det har minst sagt varit soligt. Att hänga i lekparken med glass var ett måste liksom att fixa till i balkongen (vi var inte ensamma om att hänga på låset till det blågula varuhuset).

Apropå sol och värme så drar jag och familjen på en weekend till vårt sommarställe i Ohrid, Makedonien – Googla, vet jag! Det är en stad med cirka 40 000 invånare, god mat, härligt folk och den vackra Ohridskasjön med dess charmiga platser. En liten fiskeby, Trpejca, är min favoritplats – det lugn man känner på den lilla stranden är fantastiskt. I Ohrid har jag tillbringat alla mina somrar som barn och nu fortsätter jag denna tradition med min egen lilla familj – vår son gillar det lika mycket som jag.

På jobbet är vi inne i den period då vi har som mest att göra och det märks verkligen på kontoret. Jag varken ser eller hör mina kollegor, men hårt arbete lönar sig. Det märkte vi av i förra veckan då topplistorna från hittamäklare.se landade i våra mailboxar – där fanns mina arbetskamrater i topp, vilket är jättekul. Häng med mig på Instagram story och Facebook den här veckan – jag ska försöka få kollegorna att fastna på bild och visa er vad som händer bakom den blå dörren. :)

s namnsignatur