Bloggen

Gästbloggare Selma: Vägen mot mäklartoppen

Skrevs den 14 oktober 2015

Det är jag som är Selma, Selma Kahrimanovic. Jajamensan, det stämmer, tolv bokstäver. Ni kan ju fråga mina kollegor hur det låter när jag ska bokstavera mitt efternamn i telefon. K som i Kalle, A som i Arvid, H som i Håkan, R som i… Ja, jag tror att ni förstår poängen. Undrar om Zlatan har samma problem?

Jag fyllde ganska nyligen tjugotre. Trots min relativt unga ålder har jag hunnit med ett och annat. Jag har jobbat med alltifrån ”cykel-på-köpet-Dogge” till att dagligen växla och hantera världens alla skatter.

Att jag en dag skulle börja jobba på Pontuz Löfgren AB har jag dock vetat i flera år, och jag talade gladeligen om det för alla i min omgivning. När jag väl fick träffa Pontuz för första gången fick jag frågan: ”Jaha Selma, du ska tydligen börja jobba här?” Nu med facit i hand vet vi hur det gick.

Jag gillar att se mig själv som en lugn resenär i denna alltför stressade värld. Misstro mig inte nu, för jag gillar också att se mig själv som Zlatan – vi delar ju trots allt samma ursprung och mentalitet.

Med på min resa genom livet bär jag ett överlevnadskit bestående av min sambos kärlek och familjens stöd. Nödvändigheter såsom en fullbordad mäklarassistentutbildning och en snart avklarad fastighetsmäklarutbildning är också omsorgsfullt nedpackade. 

I mars kom min packning väl till hands. Jag gav mig iväg på min kanske viktigaste resa. En resa som många gånger kändes som endast en glimt av skyarna. Men nu är jag på väg uppför mäklarbranschens Kebnekaise, även känt som Pontuz Löfgren AB.

I skrivande stund vandrar jag sakta men säkert mot toppen. Min nuvarande roll som trainee och mäklarassistent innebär givetvis att vara mäklarna behjälplig, men viktigast av allt är att se och lära. Att se hur mäklarna tacklar de dagliga utmaningarna, hur de med sin erfarenhet styr i rätt riktning och hur de tillsammans med kunderna lyfter varje försäljning till nya höjder. Allt detta så att jag snart ska kunna ta mig mot bergstoppen på egna ben…

Med Pontuz förtroende, mäklarnas vägledning, familjens stöd och – viktigast av allt – min passion, ser det ut att bli en sjuhelsikes resa. Nedräkningen har börjat, jag tycker mig skymta toppen och prognosen visar sommaren 2016. Jag hoppas att du inte är höjdrädd, för nu kör vi!

Gästbloggare Selma: Vägen mot mäklartoppens namnsignatur