Bloggen

Gåsafrid, fyrvakt och klorofyll

Skrevs den 13 maj 2012

Det är gåsafrid på ön. Efter Gåsherrens utbrott på mig i veckan sökte han tröst och hjälp hos mig igår morse. Stora Stygga Svanen hade nämligen gått till attack så nu var han inte så stursk längre. Men med gemensamma krafter kunde vi avleda Stora Stygga Svanen, och Gåsherren kunde därmed samla ihop fru och barn och ta sig vidare på sin färd med upptäcktstörstande gässlingar. Undrar om min belöning blir att de i fortsättningen använder någon av grannarnas tomter för sina toalettbesök..?

På ett blåsigt Kalmarsund så var det i fredags dags för första visningen av Dämmans Fyr. Ägarfamiljens representant från Italien fanns med oss och berättade historien om Dämman och de fantastiska arbeten (och äventyr) som skett här ute. Vem blir den lyckliga ägaren? Framåt midsommar har samtliga spekulanter sett fastigheten, så då kan vi skönja vem som blir ägare till det som den tyvärr bortgångne grundaren kallade för världens åttonde underverk. Varje gång jag varit ute på Dämmans Fyrplats har jag fyllts av en oerhörd energi. Få platser låter dig vara så nära naturens element - en obeskrivlig kraft och känsla.

Kanske var det den kraften jag behövde för att genomföra helgens träningar. Två tuffa pass där det dag ett stod tio mil cykling och trettio minuters löpning på programmet. Om grannarna såg när jag klev av cykeln, snabbt byte till löparskorna och gav mig iväg på löprundan trodde de nog att jag var rätt skadeskjuten. Man är inte snygg i hållningen de första kilometrarna.

Dag två innebar två sköna mil med Duracell-Johan, både han och jag med två tuffa pass i benen sedan dagen före. På ett underbart Stensö lufsade vi igenom passet på en kilometertid under fem minuter och kunde ändå samtala hela passet - det börjar kännas bra nu. Även om det inte gör det precis i detta ögonblick, söndag kväll, då benen gnäller lite smärtsamt.

Nu nalkas en ny upphackad vecka när mycket skall hinnas med på få dagar. På onsdag ska vi dessutom utbilda personalen, vilket kommer att avrundas med den bonus jag utlovat sedan deras oerhörda insatser i april - och nu är de på god väg att fixa majbonusen också. Namnet på majbonusen? Perikles-Tur... Någon som är nyfiken? Jag berättar i slutet på maj om målet skulle uppnås, men nu är det först "Kloro-fyll" på onsdag :-)

Önskar alla en skön vecka

Gåsafrid, fyrvakt och klorofylls namnsignatur