Bloggen

Gott slut!

Skrevs den 29 december 2010

Jahopp - då var den julen över. Jag har haft förmånen att få träffa hela släkten i tre dagar. Sett min treåring ha skräck i ögonen när Tomten kom trots att hon inte trodde på Tomten dagen innan. Konstaterat att det fanns en massa människor som varit snällare än mig - mest barn. Insett att släkten är väluppfostrad då ingen nämnde något om att min fyra meter höga gran bara hade fem ringar med grenar. Fått bekräftat att mina samarbetspartners och kunder är fantastiska som kommer med så fina julklappar. Återigen insett att julen är viktig för barnen men att det är vi som föräldrar som har den viktigaste uppgiften att få barnen att förstå vilken tur de har som får växa upp i den här delen av världen.

Julen är mysig på alla sätt men också beviset på alla de snedfördelningar som finns i samhället och i världen - det var väl inte så det var tanken med det där lilla barnet i Betlehem?

Nu är den i alla fall över för den här gången och de som inte lyckades få en hjärtinfarkt av att springa på stan före jul verkar göra ett tappert försök nu under mellandagsrean - oj, vad långt utanför huvudet ögonen sitter på många. Av botten av mitt hjärta hoppas jag verkligen att alla får tag på det de söker.

Början av veckan har varit som så många andra år så här dags: tid för eftertanke, planering och att få lite rent på skrivbordet. Det finns också utrymme för oss på kontoret att sitta ner och ha lite kvalitetstid tillsammans, vilket ofta saknas då tempot i allmänhet är rätt så högt. Halva styrkan har haft en välförtjänt ledighet medan vi andra mest gått omkring och myst.

För egen del har det handlat om att se till att den närmaste tiden är väl förberedd och att mina kollegor har koll på allt (vilket de alltid har). Jag tänkte nämligen skicka iväg min nästa blogg från ett snöfritt ställe, där jag kan få sand mellan tårna och bara få vara ett litet tag. Dags för lite semester, med andra ord. Böcker, barn, bad och god mat är nog det som kalendern skall fyllas med den närmaste tiden. Någon timme på morgonen och någon timme på kvällen vid datorn blir det dock ändå - mest för att jag blir mer stressad av att inte ha koll än för att jag måste. Dessutom brukar det bli en full anteckningsbok med bra idéer (enligt min mening), som skall sättas i verket när jag kommer hem lagom till kontorets kickoff.

En av de klokaste författarna inom målbildspsykologi är enligt min uppfattning Robert Collier. En av hans klokheter är: "De flesta som rönt framgång har använt sin fantasi. Först har de skapat en mental bild och sedan börjat jobba med att förverkliga den. Fyllt i lite här, lagt till lite där, ändrat lite här och där - men hela tiden byggt vidare..." På många sätt speglar det en bild jag verkligen vill med mitt företag.

Önskar alla ett riktigt gott slut på 2010!

Ready for Take Off...

 

Gott slut!s namnsignatur