Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Granna granar gick på fem

2010-12-20

Det här veckoslutet hände det grejer må jag säga. I fredags körde vi vår julaktivitet "Först till gran". Våra kunder hade 100 granar till sitt förfogande. Utdelningen började klockan 17,00. Klockan 16.40 var det fullt på kontoret och när väl klockan slog fem så var det kö ut på gatan.

Exakt klockan fem önskade jag alla en God Jul och öppnade dörrarna till vår "köksentré" där vi som vanligt har granarna. Fem minuter över fem var alla granar slut (se bilder på vår Facebooksida)! Tyvärr blev några utan gran men de var lika glada för det, med något undantag. Och för alla besökare var det glögg, julmusik, tomtar med mera. Fantastisk trevligt och fantastiskt uppskattat varje år.

På tal om tomtar hade vi dessutom igår kväll fem tomtar som besökte så många barnfamiljer bland våra kunder de hann med. 94 familjer fick hem en tomte som överlämnade en liten julklapp till barnen. Skaplig överraskning för såväl barn som föräldrar. Får hålla med Walt Disney, som tyckte att målet med verksamheten var "att se lycka genom barns ögon" Nu är jag ju inte riktigt Walt Disney, men visst är det härligt at se barnens lycka när tomten dyker upp.

I lördags blev vi varse hur det är att stå utan vatten. En ledning var avgrävd, så hela Kalmar fick klara sig utan att det kom något ur kranen. Några av våra fantastiska vänner ringde dock tidigt i lördags och förvarnade, så vi hann bunkra upp innan kommunen stängde av allt vatten för reparationsarbete.

Det är fascinerande när man sedan ser på kvällsnyheterna hur privatpersoner skriker ut sitt missnöje över att det inte fanns tillräckligt med vattencisterner. Då hade det bara gått några timmar. Jag tycker kommunen skötte det här exemplariskt. Och det måste vara människor med väldigt små problem som reagerar så här - ett skapligt i-landsproblem. Inget vatten på fyra timmar, samtidigt som det finns människor som går mil varje dag för vatten. Så en och annan trasig vattenledning borde nog få folk att inse hur bra vi har det i det här landet.

Har just (söndag kväll) kommit hem efter en löprunda in till stan. Jag sprang de åtta kilometerna för att hämta bilen som blev kvar där efter en middag på Helen & Jörgen igår kväll (fantastisk mat och service). Det blev ingen bra runda. Jag har varit förkyld en vecka, vilket inneburit att jag inte kört något träningspass alls. Detta, kombinerat med fyra julmiddagar, hade gjort steget lite tungt. Lägg därtill ett halvt nummer för stora nya skor (med smådubb för vinterlöpning), en decimeter snömodd och en iPod som torskade på batteri efter tio minuters löpning. Så det blev till att bita ihop lite. Men desto skönare nu.

Veckan som kommer är rätt hektisk. Minst två affärer ska avslutas för egen del och ett par nya hus ska in till försäljning. Inget är sig likt längre. Förr kunde mäklarna stänga från Lucia till 15 januari men nu går det året runt. Vi börjar dessutom närma oss en magisk nivå för 2010, så medarbetarna är taggade hela vägen fram till nyårsraketerna smälls av. Jag tror mig veta att det finns mäklare på kontoret som är svårslagna i Sverige i år - vilket fantastiskt gäng jag och Mattias har förmånen att ha omkring oss. Jag travesterar gamle Walt: "...att se lycka genom en mäklarchefs ögon..."

Ha en skön vecka så hörs vi igen innan den riktiga Tomten knackar på dörren!